Les agressions per punxades en entorns d'oci nocturn continuen ocorrent i sumant víctimes, malgrat el lent avenç en les investigacions que han d'esbrinar qui són els agressors i amb quina finalitat punxen les víctimes. L'últim cas conegut ha estat el d'una jove que, segons relata al seu compte personal de Twitter, va ser víctima d'una punxada la nit del passat dimecres a dijous, entre el 14 i el 15 de setembre, a la popular discoteca Razzmatazz, a Barcelona. La víctima, a més de denunciar davant els Mossos i públicament l'agressió patida, també critica l'actuació del personal del club, ja que, segons explica, van negar-li l'agressió, la qüestionaven constantment i van impedir-li trucar la policia o avisar una ambulància. La noia, tanmateix, ha presentat una denúncia formal als Mossos d'Esquadra, els quals es troben investigant el cas. 

La noia va notar una punxada al braç i va alertar el personal de seguretat

La víctima, que respon al nom de Marta, ha fet servir Twitter per exposar el seu cas, lamentant i criticant l'atenció rebuda en denunciar una agressió d'aquesta mena, tenint en compte que les punxades han estat el gran temor de l'estiu per a la població femenina, que en són les principals víctimes. La Marta explica que fa públic el seu cas perquè "si pot ajudar ni que sigui a una noia amb això, es dona per satisfeta". 

Tal com relata la noia, era a una de les sales de la discoteca amb dues amigues quan una persona se li va llançar a l'esquena, moment en el qual assegura que va notar una punxada al braç. Al cap d'uns minuts sent que aquell mateix braç se li comença a adormir, i va al lavabo per inspeccionar-se'l, adonant-se que tenia una petita marca vermella just al lloc on havia notat la punxada. Per a corroborar-ho, la Marta adjunta una imatge de la marca que tenia al braç. 

punxada razzamatazz
La marca de la punxada que la jove assegura haver patit a Razzamatazz. / Foto: @camfraxx a Twitter

En aquest moment, les tres noies s'apropen a un membre del personal de seguretat per explicar-li que l'havien punxada. I és precisament aquí quan comença el calvari de la Marta i les seves amigues. 

El personal de la discoteca negava el cas de la noia, la qüestionava i intentava suggestionar-la, segons relata la víctima

El vigilant de la discoteca va conduir la víctima i les seves amigues a unes habitacions situades al soterrani de la discoteca, on un suposat infermer les esperava. En el moment la noia no va caure-hi, però "ara, veient-ho amb una altra perspectiva, era un home vestit de carrer, i quan vaig entrar no em va deixar explicar-me ni em va mirar el braç", escriu la Marta. 

L'infermer, segons relata la noia, va començar a acusar-la d'estar-se inventant l'agressió perquè "no hi ha hagut mai cap cas de punxada en una discoteca". El suposat sanitari, juntament amb una altra noia que no parava de fer preguntes a la víctima i les seves amigues, deien a la noia que podia trucar a una ambulància, però, tot seguit, "començaven a ficar-me la por al cos dient que vindria una ambulància amb els policies".

Aleshores la Marta, espantada i amb un "embolic al cap" va sortir a fora amb les seves amigues, acompanyades en tot moment pel personal de seguretat i la mateixa noia d'abans; tanmateix, segons ella, no era per protecció, sinó que sospita que era per evitar que entrés en raó. A fora, la treballadora de la discoteca i els vigilants van continuar afirmant que a Razzamatazz no hi havia hagut cap cas de punxada i que s'ho hauria fet ella "amb el pírcing del melic". Abans de, finalment, poder marxar a casa, la treballadora va fer signar un paper a la víctima conforme ella "marxava voluntàriament". 

La noia s'ha fet les proves, que confirmen que va patir una punxada, però no es detecta presència de substàncies químiques

L'endemà, la Marta va anar al CAP, des d'on van derivar-la a l'hospital per a dur a terme el protocol establert ara fa uns mesos per aquestes agressions.

A l'hospital, van confirmar-li que havia estat víctima d'una punxada, tal com ella assegurava al personal de la discoteca sense que aquests la creguessin. Com a la majoria de casos, les proves no han detectat la presència de drogues o substàncies químiques a l'organisme de la noia. 

informe medic punxada razzmatazz
La víctima adjunta una foto on l'hospital confirma la punxada. / Foto: @camfraxx a Twitter

Les punxades com a arma per sembrar terror, segons els Mossos

La Marta, finalment, ha presentat una denúncia formal per aquesta agressió per punxada en una comissaria dels Mossos d'Esquadra. Allà, els agents que la van atendre van explicar-li que hi ha desenes de casos, però que en la majoria d'ells no es detecta la injecció de drogues ni es registra cap delicte sexual per submissió química o cap robatori. La principal hipòtesi de la policia catalana és que els agressors, dels quals només se n'ha identificat un en tot l'estiu, almenys que hagi transcendit, punxen les noies amb l'únic objectiu de sembrar el pànic. Tanmateix, com a tots els casos, la incògnita continua oberta: no hi ha presència de droga, però les víctimes asseguren notar símptomes i sensacions estranyes.