Els agents dels Mossos d'Esquadra investiguen un nou cas de punxada durant la Festa Major de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat). La víctima és una menor de 15 anys, que es va dirigir al Punt Lila instal·lat a la zona després de notar la punxada. Els fets van tenir lloc en el recinte destinat als concerts musicals que ofereix la localitat en el marc de les seves festes populars.

Negatiu en les proves de detecció de drogues

Els fets van passar a les tres de la matinada. Un cop la noia va informar sobre els fets als responsables, una infermera la va atendre allà mateix, però no va detectar cap símptoma d'una possible submissió química. Tanmateix, tal com recomana el protocol davant aquests casos, la noia va ser traslladada a l'Hospital de Martorell, on les proves de detecció de drogues van donar negatiu en qualsevol mena de substància. Des de l'Ajuntament es destaca la ràpida actuació i el bon funcionament del protocol establert durant les festes davant casos de violència.

Segon cas a Figueres

A banda del cas a Sant Andreu de la Barca, una menor ha denunciat una altra punxada durant l'Acústica de Figueres (Alt Empordà). Segons ha avançat Diari de Girona, els fets es remunten a la matinada de divendres a dissabte quan la noia va acudir al Punt Lila del festival assegurant que havia notat una punxada, tot i que no es trobava malament. L'endemà va presentar denúncia davant dels Mossos d'Esquadra, que han obert una investigació per un delicte de lesions lleus.

Dos casos a Sabadell

Així doncs, les punxades semblen no aturar-se tot i l'arribada del mes de setembre. Abans en discoteques, ara en festes majors de municipis. Fa només uns dies, es feia públic dos casos de possibles punxades a Sabadell, també en el marc de la Festa Major. Segons va informar Ràdio Sabadell, els fets van passar la matinada del 3 de setembre a la zona d'Eix Macià, l'espai dedicat pels concerts musicals. Les víctimes també van acudir al Punt Lila, on van ser ateses. Tanmateix, tot i que l'ajuntament de la localitat va confirmar els fets, els Mossos, de moment, no han rebut cap denúncia al respecte. També es desconeix l'edat de les víctimes, si van ser traslladades a un centre hospitalari o si es va detectar presència de substàncies químiques. No obstant això, el fet que no hi hagi denúncia oficial no significa que la policia catalana no investigui els fets.

Gairebé 60 denúncies per punxades

Durant tot l'estiu, els Mossos d'Esquadra han comptabilitzat un total de 58 denúncies per casos de punxades, especialment entre el públic femení, que és el principal objectiu d'aquestes agressions. Tot i això, continuen sent tot un misteri. Encara desconeixen quin és el mòbil o què motiva els autors de les punxades. Tampoc no s’ha recuperat cap xeringa ni cap substància, no hi ha cap detingut i en cap cas consta que s'hagi comès un delicte d'abús sexual o per submissió química. De moment, continua la incògnita de l’estiu.​