Una jove de 24 anys i veïna de Castelló (València) ha denunciat davant els Mossos d'Esquadra haver estat víctima d'una punxada en una discoteca de la Ràpita (Montsià). Es tracta del primer cas de punxada a les Terres de l'Ebre. La noia es trobava amb les seves amigues passant una nit de festa quan va notar una punxada a la cama. Ràpidament, va alertar la Policia Local, que va identificar el presumpte agressor.

Identifiquen per primer cop l'autor de la punxada

Els fets van tenir lloc el passat cap de setmana, al voltant de quarts de cinc de la matinada de divendres a dissabte. La jove, en notar la punxada, va dirigir-se immediatament als agents de seguretat del local per informar-los dels fets. Al cap d'una estona, la víctima ho va denunciar a la Policia Local. En la seva declaració, la jove va explicar que havia vist la persona que presumptament li havia fet la punxada. Posteriorment, els agents municipals van poder identificar el presumpte agressor, sent una novetat a diferència de la resta de casos. No obstant això, els Mossos no el poden retenir perquè no hi ha proves suficients, per aquest motiu han obert una investigació.

Activació del protocol

L'establiment va saber respondre davant dels fets i va activar el protocol adient. La noia va confirmar que no va perdre el coneixement ni va notar cap malestar. Tanmateix, va ser traslladada a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa perquè li realitzessin les proves necessàries. Segons informa el cos policial, cap de les analítiques va detectar substàncies ni drogues. Així doncs, es tracta d'un altre cas de punxada sense cap conseqüència posterior: ni submissió química ni un possible cas d'agressió sexual.

La Unitat d'investigació d'Amposta dels Mossos d'Esquadra té encara oberta la investigació, pendents de completar totes les diligències.

Més víctimes per punxades a Catalunya

És el segon cas que es coneix durant el dia d'avui. El primer es tracta d'una menor de 14 anys que va ser víctima d'una punxada la matinada de dissabte a diumenge d'aquest cap de setmana durant un concert a la Festa Major de Castelló d'Empúries (Alt Empordà). De la mateixa manera que en el cas de la Ràpita, la punxada no va tenir conseqüències posteriors, ni de submissió per drogues ni agressió.

Dades oficials

Segons les dades publicades pels Mossos d'Esquadra, actualment tenen constància de 23 denúncies, la majoria produïdes en discoteques de Lloret de Mar i Barcelona. Malgrat que les primeres investigacions apuntaven possibles casos de submissions químiques i abusos sexuals, els agents asseguren que no hi ha evidències que sigui així. Tanmateix, els Mossos continuen investigant per aclarir si les punxades introdueixen algun tipus de substància —que no s'ha trobat en cap anàlisi de les víctimes— i quin és l'objectiu dels agressors. A hores d'ara, les denúncies han estat interposades per 22 noies i 1 noi. Amb aquests dos últims casos, seria possible que el nombre de denúncies augmenti en els pròxims dies.