Els casos de punxades en entorns d'oci nocturn continuen ocorrent i generant alarma, especialment entre el públic femení, que és el principal objectiu d'aquestes agressions. Els últims casos de possibles punxades coneguts, que els Mossos d'Esquadra es troben investigant, han ocorregut en el marc de la festa major de Sabadell, on dues noies han hagut de ser ateses per possibles punxades aquesta passada matinada, segons la informació que ha avançat Ràdio Sabadell i ha confirmat l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Un succés que semblava que disminuiria un cop arribés setembre i s'acabés l'estiu, però que, lluny d'això, encara és present als entorns d'oci. Al llarg de tot l'estiu, els Mossos d'Esquadra han investigat un total de 58 casos de punxades, que s'han registrat a tot el territori català, però únicament s'ha pogut identificar una persona relacionada amb l'autoria de les punxades. 

Els fets han ocorregut a l'Eix Macià, on tenen lloc els concerts de la festa major de Sabadell

L'Ajuntament de Sabadell ha confirmat que els fets s'han comunicat als Mossos d'Esquadra per tal que els puguin investigar. Les presumptes agressions per punxades s'han registrat la matinada d'aquest dissabte, 3 de setembre, a la zona d'Eix Macià, l'espai habilitat pels concerts i activitats d'oci nocturn de la festa popular sabadellenca. Just en aquest espai, es troba ubicat el Punt Lila, on s'atenen qüestions relacionades amb la violència masclista i la LGTBIfòbia, així com a les víctimes d'agressions masclistes, sexuals o LGTBIfòbiques. El Punt Lila, tanmateix, no ha emès cap informació respecte a aquestes dues presumptes agressions. 

Els Mossos investiguen els fets, però no consta cap denúncia

Tot i que l'Ajuntament de Sabadell ha confirmat les dues presumptes agressions per punxada, per ara els Mossos d'Esquadra no han rebut cap denúncia oficial per aquests fets, malgrat no descartar-se el fet que les víctimes les presentin més endavant. És molt poca la informació que ha transcendit sobre aquests possibles casos de punxades, ja que s'estan investigant. Es desconeix l'edat de les víctimes, si van ser traslladades a algun centre sanitari proper, o si es va detectar la presència de substàncies químiques, en cas que els realitzessin proves toxicològiques. No obstant això, el fet que no hi hagi una denúncia oficial per aquests fets no impedeix als agents de la policia catalana investigar la presumpta agressió, tal com han estat fent durant aquests tres mesos d'estiu. 

Cap delicte relacionat amb les punxades

Durant el transcurs de l'estiu, els Mossos han rebut gairebé 60 denúncies per punxades, concretament 58, en l'àmbit d'oci nocturn. Tanmateix, aquestes agressions continuen sent el misteri de l'estiu, ja que, tot i l'elevada xifra de denúncies, no consta que s'hagi comès cap delicte d'abús o agressió sexual per submissió química, robatoris o furts; tampoc s'han detectat restes de substàncies químiques a l'organisme de les víctimes de les punxades, ni s'ha pogut identificar a pràcticament cap autor.

Per tot això, les punxades s'han convertit en el fenomen que més ha preocupat la ciutadania i les autoritats, les quals van elaborar un protocol especial per aquestes agressions. A la vegada, la conscienciació ciutadana també ha fet que les víctimes d'aquestes agressions s'animin a denunciar els fets, ja sigui demanant ajuda en el moment en què passen o interposant una denúncia oficial.