El Nacor és un jove de 30 anys que ha estat víctima de submissió química a Menorca. ElCaso.cat ha parlat amb ell i ha explicat amb tota mena de detalls l'infern que va viure fa dos dies quan, presumptament, un company de feina el va drogar per intentar abusar sexualment d'ell. Afortunadament, va poder escapar i ha denunciat els fets a la Guàrdia Civil.

Segons consta a la denúncia, a la qual ha tingut accés aquest diari el Nacor i el presumpte autor dels fets, Jorge M.G., de 51 anys, eren companys de feina i, dimecres a la nit, el Jorge el va convidar a prendre una cervesa al seu pis. La víctima va acceptar i, quan ja havia pres dues cerveses, es va començar a trobar molt malament.

"Tenia la visió borrosa, no tenia força ni capacitat de reaccionar"

"Tenia la visió borrosa, no tenia força ni capacitat de reaccionar", explica el Nacor a ElCaso.cat. Va ser en aquell moment quan, presumptament, el Jorge li va començar a posar vídeos pornogràfics i a intentar fer-li tocaments a la cama. Tot i que no va aconseguir abusar sexualment d'ell, segons consta a la denúncia, l'home de 51 anys l'hauria drogat amb aquesta finalitat.

Quan va veure que cada vegada es trobava pitjor, va enviar un missatge a un amic seu perquè l'anés a buscar. "Ajuda, treu-me d'aquí", deia el jove de 30 anys. Aprofitant un moment de distracció del presumpte autor dels fets va aconseguir sortir del pis i marxar a casa, on es va quedar profundament adormit. 

El Nacor ha donat positiu en benzodiazepines

L'endemà va posar una denúncia a la Guàrdia Civil de Mercadal i li van dir que havia d'anar a l'hospital a fer-se un reconeixement mèdic. Tal com es pot veure a l'informe toxicològic, ha donat positiu en benzodiazepines, que és un potent somnífer que, presumptament, el Jorge li va posar a la cervesa.  

Informe medico Nacor / Cedida
L'informe mèdic de la víctima ha donat positiu en benzodiazepina, un potent somnífer amb el qual, presumptament, el van drogar / Cedida

La víctima de submissió química es queixa del tracte rebut i del protocol

Segons explica el Nacor, s'ha sentit desprotegit amb el protocol que se li ha aplicat, assegura que no l'han acompanyat a l'hospital i que no ha rebut suport psicològic com s'acostuma a fer amb les dones víctimes de delictes sexuals o submissió química. Tot i el testimoni de l'amic de la víctima que el va anar a socórrer i dels resultats de les proves toxicològiques on es veu que el van drogar, el presumpte autor dels fets no ha quedat detingut.

El presumpte autor dels fets ho nega tot

ElCaso.cat s'ha posat en contacte amb el Jorge i assegura que els fets denunciats son falsos i que el Nacor s'ho ha inventat tot per no anar a treballar, que la víctima havia pres cocaïna i que ell li havia ofert casa seva per descansar fins que es trobés millor. No obstant això, tal com es pot veure a l'informe mèdic, no apareix ni rastre d'aquesta droga: només hi ha la benzodiazepina.

Investigació en mans de la Guàrdia Civil

L'home de 51 anys, que ha tingut moltes contradiccions en el seu testimoni, ha dit que tenia proves que podrien demostrar la seva coartada, però a diferència de la víctima, en cap moment les ha aportat. La investigació ha quedat en mans de la Guàrdia Civil i caldrà esperar que se celebri el judici per veure si, finalment, l'acaben condemnant o no.