Els Mossos d'Esquadra han actualitzat el recompte de denúncies per punxades en entorns d'oci a Catalunya. Segons ha apuntat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en unes declaracions a Rac1, el nombre de denúncies oficials ascendeix a 58. L'última actualització es va fer pública el passat 2 d'agost, i el nombre de denúncies s'elevava a 23. El conseller ha assegurat que els Mossos d'Esquadra continuen treballant en les investigacions i que estan en contacte amb la policia espanyola i altres europees, concretament la francesa, per determinar amb més precisió quina és la causa o el mòbil que hi ha al darrere d'aquest fet. Malgrat que no hi ha cap avanç en la investigació, el conseller ha deixat clar que en cap dels casos denunciats fins ara s'ha produït delicte, ni relacionat amb agressió sexual ni amb submissió química.

Mapa amb la llista de les punxades a Catalunya

Aquesta última actualització només informa sobre el nombre de denúncies, ja que els Mossos d'Esquadra no han aportat cap llista dels llocs on s'han produït les noves punxades. Per aquest motiu, no és possible actualitzar el mapa elaborat per ElCaso.cat. Per ara, en ell s'inclouen les denúncies ja registrades fins a la setmana passada. A continuació, trobaràs un mapa que recull algunes de les punxades a discoteques a Catalunya.

mapa punxades catalunya maria lopez moya
Mapa punxades a Catalunya I Maria López Moya

Més casos a Barcelona i Lloret de Mar

Malgrat que els Mossos es resisteixen a aportar informació sobre els llocs concrets on s'han registrat les noves punxades, Barcelona i Lloret de Mar continuen sent les zones on les dones, principalment, denuncien més casos. El que sembla que tampoc ha canviat, tot i que s’hagin interposat més denúncies, és el resultat de les proves de drogues que es fan a les víctimes que reporten haver estat punxades. Com bé ha confirmat el conseller, cap de les analítiques i proves d'orina dutes a terme per protocol a les víctimes un cop traslladades en centres mèdics han donat positiu en tòxics. D'altra banda, els Mossos d'Esquadra informen que en aquests nous casos per punxades tampoc s'han registrat delictes posteriors relacionats amb l'abús o agressió sexual o robatori. 

Cap avanç en les investigacions

Les denúncies per punxades augmenten, mentre que els Mossos continuen sense tenir res clar en la investigació. Encara desconeixen quin és el mòbil o què motiva els autors de les punxades, que es concentren sobretot en espais d'oci nocturn, com discoteques. No s’ha recuperat cap xeringa ni cap substància, no hi ha cap detingut i els investigadors dels Mossos van perduts per saber quin tipus de substància, si realment n’hi ha, punxen a les víctimes. De moment, continua la incògnita de l’estiu.