La tarda del passat dimecres, 21 de setembre, agents dels Mossos d'Esquadra localitzaven el cos d'una noia de 21 anys a l'interior de casa seva, situada al carrer Puntarró de Campdevànol (Ripollès). La jove presentava signes compatibles amb una mort violenta, és a dir, amb un homicidi, i tot i que la investigació encara és oberta, a l'espera dels resultats de l'autòpsia els Mossos investiguen el cas com un assassinat per violència masclista. Seguint en aquesta línia, hores després d'haver trobat la noia morta, els agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra confirmaven la detenció de la parella de la víctima, un home de 36 anys a qui consten antecedents policials per violència de gènere trencament de condemna. El principal sospitós, però, ha explicat als agents un relat surrealista, amb buits i imprecisions que el situen encara més en el punt de mira. 

Els agents van trobar el cos de la noia ple de ferides i contusions

A quarts de tres de la tarda d'ahir, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) rebia un avís i una dotació es presentava en un immoble del carrer Puntarró de Campdevànol, trobant-hi al llit el cos sense vida d'una jove de 21 anys. Els sanitaris no van poder fer res per salvar-li la vida, i com que l'escenari del crim era sospitós, van alertar els Mossos d'Esquadra, que van arribar a l'immoble amb una comitiva judicial.

La primera inspecció ocular feia pensar que la noia havia patit una mort violenta; tal com informa l'ACN, el cos de la víctima presentava múltiples ferides i contusions, algunes de les quals podien ser de dies abans, i la noia podia fer hores que era morta, hipòtesis, però, que confirmarà l'autòpsia. L'examen forense també buscarà signes per saber si la víctima havia patit alguna mena d'agressió sexual, o si al seu cos hi ha presents substàncies químiques. Com que les ferides de la noia eren compatibles amb un escenari de mort violenta o homicidi, es va activar el protocol. Els agents van iniciar una investigació i hores després, amb diversos indicis recollits, van detenir la parella de la víctima, un home de 36 anys amb qui la jove convivia i a qui consten antecedents policials per delictes de violència de gènere i trencament de condemna. 

El surrealista relat de la parella de la víctima, principal sospitós del cas

La parella de la víctima va declarar ahir davant els Mossos d'Esquadra. Aquests, però, en veure que el relat presentat per l'home contenia buits i imprecisions sospitoses, van acabar detenint-lo. Segons ha transcendit, l'home va declarar que la noia havia sortit el dia abans a donar un passeig en bicicleta i que havia patit una caiguda, la qual la va deixar adolorida i amb múltiples contusions i lesions. Per tal de calmar-li el dolor, el sospitós relata que va subministrar-li a la seva parella un medicament, i que no s'explica com va morir. Un relat que no s'ajusta als indicis recollits pels investigadors, la policia científica i la comitiva judicial, i motiu pel qual van detenir-lo com a principal sospitós d'haver assassinat la jove. Tots aquests indicis fan que, de moment, els agents investiguin el cas com un crim masclista.

Per ara, el cas està sota secret de sumari, ja que el jutge en va decretar el secret de les actuacions, i els agents de la DIC de Girona continuen investigant el cas, mentre esperen els resultats de l'autòpsia. El detingut està pendent de passar a disposició judicial

L'Ajuntament de Ripoll decreta un dia de dol per la mort de la veïna de Camdpevànol

El crim ha commocionat els veïns del poble, ja que la víctima és una jove que hi vivia. L'Ajuntament de Ripoll ha decretat un dia de dol per la mort de la noia, la qual s'investiga com un crim masclista. A la vegada, s'ha convocat per avui dijous, 22 de setembre, una concentració per recordar i commemorar la víctima, així com per condemnar la violència masclista i domèstica. A la plaça de l'Ajuntament de Campdevànol s'ha convocat una concentració feminista.