Sembla inexplicable, però aquest dilluns, a Sitges, una nena de 3 anys, la Lucía, es va estar més de set hores tancada en un autocar després que les dues monitores que gestionaven el servei de transport escolar se la descuidessin a l’interior del bus que l’havia de portar de casa seva a l’escola. Sort que la nena portava aigua i menjar a la motxilla, fet que va possibilitar que la criatura pogués alimentar-se ella sola durant les llargues hores de captiveri.

Més de set hores tancada al bus escolar a Sitges

Sort, també, que dilluns no va ser un dels dies de calor intensa com els que ens han tocat viure en aquesta darrera fase d’estiu a casa nostra. La nena va estar des de les nou del matí fins a les quatre de la tarda tancada al bus, quan el conductor, que havia de tornar a fer la ruta per tornar la nena a casa, va trobar-la, plorant i molt trasbalsada. La nena de tres anys va ser visitada per un metge que va certificar que estava en bon estat de salut. La Fundació Pere Tarrés ha apartat de manera cautelar a les dues monitores que es van oblidar la nena.

Sebastián Esteban, el pare de la Lucía, ha explicat en una entrevista a TV3, que la nena pregunta com és qui ningú la va obrir i la van deixar tancada durant hores al bus. El progenitor de la nena també assegura que noten a la seva filla estressada per la situació viscuda i també alerten "trigarem un temps a tornar-la a fer pujar a un autobús escolar". Sebastián es mostra "indignat" per la situació i detalla que fins i tot la nena, amb només tres anys, va intentar manipular les portes del bus per intentar sortir d’allà dintre. "Hauria pogut passar una cosa molt més greu”, lamenta.

El Consell Comarcal vol aclarir què va passar

Per aclarir els fets, el Consell Comarcal del Garraf, qui gestiona el servei, ha ordenat obrir una investigació i ha demanat un informe a les empreses que presten el servei de monitoratge i de transport, la Fundació Pere Tarrés i Autocars Plana. Mònica Gallardo, presidenta comarcal, vol poder aclarir els fets per depurar responsabilitats com més aviat millor. No és el primer cop que les dues empreses han de ser requerides per problemes amb aquest servei de transport escolar, a la mateixa escola.

Des del Consell Comarcal també activaran reunions amb l’escola, els pares i el consistori "per detectar àrees de millora i treballar perquè el transport escolar es presti amb garanties que les criatures estan ben ateses”, ha assegurat la presidenta.