La ràpida actuació de la Guàrdia Civil ha evitat un doble assassinat masclista: han detingut un maltractador de 24 anys quan estava a punt de matar a trets la seva exparella i la seva filla, una nena de 2 anys a Tavernes de Valldigna (València). També va amenaçar als agents de disparar-los amb l'escopeta, però l'han aconseguit reduir i ja ha ingressat a la presó.

Tot va començar fa quan l'exparella del maltractador el va denunciar per violència de gènere. Un any abans del doble intent d'assassinat, el jutge va dictar mesures cautelars per protegir la víctima: el noi de 24 anys tenia completament prohibit entrar a Tavernes de Valldigna i apropar-se a la seva exparella i li van posar una polsera de rastreig per assegurar-se que complia amb les mesures.

No obstant això, el dilluns a les 9:30, va incomplir les mesures i va entrar en aquesta localitat de la costa del País Valencià. El jove anava disposat a matar-les, tant a ella com a la filla de dos anys que tenen en comú. Per fer-ho, va agafar una escopeta del seu pare i li va dir que si no tornava amb ella, la mataria tant a ella com a la seva filla

"Si no vens amb mi ara mateix, mato a la nena"

Així doncs, la va anar a buscar, es va arrencar la polsera i la va amenaçar de mort. "Si no vens amb mi ara mateix, mato a la nena", deia a la seva exparella, segona avança Levante EMV. La dona va aconseguir amagar-se i va trucar a Emergències i els agents de la Guàrdia Civil, immediatament, es van desplaçar fins al lloc dels fets.

El van detenir quan intentava matar la seva exparella i la seva filla

El maltractador va anar a casa dels seus pares a buscar una escopeta per matar la seva exparella i la seva filla. Els agents el van enxampar amb les mans a la massa: estava a punt d'arrancar el cotxe amb l'arma disposat a matar. En veure's atrapat, va pujar fins al pis i es va atrinxerar durant una hora i mitja, fins que el van convèncer que desistís, i el van detenir. 

Gràcies a la ràpida reacció de la víctima i dels agents han aconseguit evitar el que, molt probablement, hauria estat un doble assassinat masclista. Després de passar a disposició judicial, ha ingressat a la presó de manera provisional per un delicte d'homicidi en grau de temptativa, amenaces greus i trencament de la condemna.