Tenia 50 anys, gairebé tota la vida havia treballat en bingos i va instal·lar-se a Tortosa per canviar d’aires, després d’haver estat anys en diversos bingos del centre de Barcelona. L’Olga va decidir marxar cap a l’Ebre i va ser allà on es va trobar de cara amb la mort. Aquest dilluns de matinada, durant un assalt de tres persones al bingo Vali Park de Tortosa, va rebre un tret al cap. Va poder ser traslladada amb vida a l’hospital, però va morir al cap de poques hores. En el mateix assalt un home de 41 anys va rebre un tret a l’esquena. 

Els Mossos han detingut dos dels tres assaltants, un menor d’edat marroquí i una dona. El tercer assaltant, també de nacionalitat marroquina, es va poder escapar abans de ser enxampats pels Mossos. La policia sospita que ha travessat la frontera, que és on li van perdre la pista, segons ha detallat la Guàrdia Civil. Els assaltants formaven una banda de lladres especialitzats a atracar bingos que ja havien actuat a la zona de Navarra i ja estaven sota la lupa de la Policia Nacional espanyola i de la Guàrdia Civil. Mai havien actuat amb tanta violència com la nit fatal.

Canviar d’aires

Què feia una dona nascuda a Badalona i que havia viscut a Santa Coloma de Gramenet a les Terres de l’Ebre? La resposta la trobem en les seves intencions de canviar d’aires, segons explica una excompanya de feina seva, en un bingo de Barcelona. Van treballar juntes gairebé nou anys al bingo Condal, a l’avinguda del Paral·lel. En una reestructuració de la plantilla va decidir marxar a un altre bingo, i d’allà va saltar a un bar, que va acabar tancat. Després va tornar a treballar en bingos, on ja tenia experiència, i fins aquest dilluns.

Mai enfrontar-se als lladres: no ho va fer

És gairebé la norma número 1 de tots els treballadors d’aquests establiments, que cada cop són menys bingos i més sales d’apostes i màquines escurabutxaques: no enfrontar-se mai amb els lladres. Evitar ser herois, per molts diners que hi puguin haver a les màquines o a la caixa forta. L’Olga no ho va fer. No es va enfrontar en cap moment amb els assaltants i igualment un dels delinqüents va obrir foc en direcció al seu cap amb la pistola que portava.

tortosa
Un dels detinguts, en el moment de ser arrestats pels Mossos, al centre de Tortosa / Cedida

Va ser en el moment que els lladres van atacar el client, que els hi havia llençat un tamboret quan va veure que estaven atracant el local, que l’Olga va poder accionar l’alarma, fet que va activar la primera patrulla dels Mossos d’Esquadra que va arribar al lloc, quan faltaven deu minuts per la una de la matinada. 

En cerca i captura el tercer assassí

Els Mossos d’Esquadra busquen el tercer implicat en l’assalt. Quan es va organitzar l’operatiu d’urgència per detenir-los, on van poder ser arrestats dos d’ells, el menor i la dona, l’home ja no estava a Tortosa. Segons les informacions que ha pogut facilitar la Guàrdia Civil l’home se li ha perdut la pista entrant a França, on es creu que l’home pot haver buscat cobertura per escapar després dels fets. 

Tot i que no està clar, i s’haurà d’aclarir durant la investigació, tot sembla indicar que l’home que s’ha escapat és l’autor material del tret que va acabar amb la vida de l’Olga.