Els Mossos d'Esquadra investiguen un nou cas de robatori per explosió a Barcelona, després de tres mesos sense que es registressin robatoris d'aquest tipus. Els fets han ocorregut la matinada d'aquest dissabte, 10 de setembre, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, concretament a la cruïlla entre els carrers de Balmes i Castanyer, en plena zona alta de la ciutat comtal. Bankinter, l'entitat bancària que ha patit el robatori amb força, ja va patir un robatori per explosió el passat mes de juny, també al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Però no només aquest: aquesta mateixa matinada, una altra sucursal de Bankinter, situada a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) ha estat assaltada amb el mateix mètode. Els dos atracaments s'han produït amb escassos trenta minuts de diferència. 

La forta explosió ha rebentat totalment el caixer i ha alertat els veïns

Els fets han ocorregut de matinada, als voltants de les 03:00 hores, concretament. El silenci dels carrers de Barcelona s'ha vist trencat per una forta explosió en el número 410 del carrer de Balmes, el qual just coincideix en ser una sucursal bancària de Bankinter, segons ha avançat El Periódico i han confirmat fonts policials. La detonació ha despertat i posat en alerta els veïns, però quan els Mossos d'Esquadra, avisats per ells, han arribat al lloc dels fets, només han trobat el caixer automàtic completament rebentat i malmès. Els lladres, que han deixat la caixa forta del caixer totalment buida, han fugit ràpidament sense deixar cap pista, i la policia catalana ha obert una investigació amb la qual s'espera identificar, localitzar i detenir els autors d'aquest robatori. Hores després, EFE ha confirmat que la policia catalana ha localitzat un vehicle a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), el qual sospiten que és l'utilitzat pels lladres. 

Per altra banda, no ha transcendit quina quantitat de diners en efectiu hi havia emmagatzemats al caixer automàtic, de manera que es desconeix el botí dels lladres, tot i que gran part del qual podria haver quedat malmès arran de la detonació. Afortunadament, l'explosió no ha causat ferits. 

Un tipus de robatori que no es veia des de feia mesos

Aquest tipus de robatori amb força feia mesos que no es veia a Barcelona, concretament des del mes de juny, en el qual va haver-hi dos robatoris amb explosius, un a Sarrià, també en una sucursal de Bankinter, i un altre a Santa Coloma de Gramenet. A principis del mes de juny, els Mossos d'Esquadra havien aconseguit desmantellar una organització criminal especialitzada en l'ús del gas per a fer explotar caixes fortes, la primera en actuar a Catalunya amb aquest modus operandi. Ara, no obstant això, sembla que un nou grup criminal s'ha format i té un alt nivell d'activitat, amb dos atracaments en una sola nit.