Cinc persones van resultar ferides de diversa consideració el passat dilluns a la nit a causa d'una explosió en un pis del barri de Secà de Sant Pere de Lleida. Una de les persones ferides es troba en estat greu per cremades i va ser traslladada d'urgència a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, mentre que la resta d'afectats es troben a l'Arnau de Vilanova de Lleida, segons informa el diari SEGRE.com.

Una gran explosió en un barri de Lleida

L'explosió va tenir lloc al voltant de les 21.00 hores en un dels pisos de la primera planta del número 4 de la plaça de Sant Pere, un dels carrers més cèntrics d'aquest barri. La deflagració va provocar, fins i tot, que la porta de l'edifici sortís disparada cap a la plaça. La Guàrdia Urbana de Lleida va rebre l'avís i va traslladar-hi patrulles. També van acudir-hi sis dotacions dels Bombers, els Mossos d'Esquadra i el Sistema d'Emergències Mèdiques. 

Oli de marihuana, la possible causa de l'incident

Segons informa el diari lleidatà, l'explosió va poder ser causada per una manipulació d'oli de marihuana. Tanmateix, els Mossos d'Esquadra hauran d'obrir una investigació per confirmar-ho. De moment, ja hi ha tècnics municipals que valoren els danys del bloc perquè els veïns puguin tornar a les seves cases tan aviat com sigui possible. L’alcalde accidental de Lleida, Toni Postius, va afirmar en declaracions que l’edifici no ha patit danys estructurals, però no ha avançat l’origen del succés, malgrat que ha comentat que "una explosió així podria tenir a veure amb una bombona de butà".

Els veïns, preocupats per les seves cases

L'explosió va demolir l’envà del pis contigu a l’afectat. El seu inquilí, Nico, va explicar que estaven a punt de sopar amb la seva dona i van haver de sortir corrent. Un altre veí, l'Alfonso, també va acudir ràpidament a l'edifici en escoltar l'explosió per comprovar si el seu pis estava afectat. Josep Carreiro, president veïnal del barri, va ajudar un dels ferits més afectats, que es troba ingressat a la Vall d'Hebron per greus cremades.