Per què han fet explotar el bar de Carabanchel? La Policia Nacional investiga una explosió de gas intencionada en un bar d'aquest barri madrileny, que s'ha saldat amb la vida de la Daniela, una noia de 23 anys que ha mort per culpa de les cremades. De moment, res està clar i hi ha quatre teories que podrien explicar l'origen d'aquest foc intencionat.

Els fets van passar divendres a la nit en un local situat al carrer Cuevas de Altamira del barri madrileny del Carabanchel. Emergències 112 va rebre l'avís a la 1:30: els avisaven d'un greu incendi al Bar La oficina 28. Immediatament, els agents de la Policia Nacional, Policia Local, Bombers de Madrid i els sanitaris del Samur-Protecció Civil, es van desplaçar fins al lloc dels fets.

Explosió de gas en un bar de Carabanchel: una víctima mortal de 23 anys

Un cop allà, van poder comprovar que hi havia dues persones greument ferides: una jove de 23 anys i un noi de 19. La dona va ingressar a l'hospital amb un pronòstic molt greu, ja que tenia el 90% del cos cremat. Malgrat els esforços dels sanitaris, malauradament, no van poder fer res per salvar-li la vida de i va acabar morint el dimecres.

La víctima mortal es deia Daniela, era de nacionalitat espanyola i nascuda a Colòmbia. Era coneguda per la Policia, ja que tenia diversos antecedents per agressions, baralles i amenaces. Els agents l'havien de detenir com a presumpta autora dels fets quan sortís de l'hospital, però a causa de la seva mor, no ho van poder fer. El noi de 19 anys, conegut popularment amb el sobrenom Tito, continua ingressat a l'hospital amb un pronòstic greu i, quan li donin l'alta, serà detingut, ja que hi ha molts indicis que podrien demostrar que ell és qui va provocar el brutal incendi.

Versions molt contradictòries: ningú sap el mòbil del crim

Hi ha els vídeos on apareix el noi de 19 anys amb un bidó de benzina cremant el bar i això és una prova clara i concisa de la seva presumpta autoria. La investigació està en mans de la Policia Nacional i encara no està gens clar quin ha estat el mòbil del crim. L'única cosa que tenen clar els agents és que es tracta d'un incendi intencionat. Els testimonis i treballadors estan donant versions molt contradictòries de què ha passat, fet que dificulta molt la feina. 

Teoria 1: les denúncies de l'exnòvio d'una treballadora del bar

La propietària del bar ha ensenyat a la Policia cinc denúncies contra l'exnòvio d'una de les seves treballadores per amenaces i danys al local. Segons s'explica a les denúncies, l'home havia llençat pedres al bar i havia encastat el seu cotxe. De moment, encara no s'ha fet cap detenció amb relació a aquestes cinc demandes.

Teoria 2: incendi per cobrar l'assegurança del local

D'altra banda, el germà de la víctima mortal, assegura que la propietària del bar de Carabanchel havia dit en més d'una ocasió que volia cremar el bar per cobrar els diners de l'assegurança. Així i tot, ella diu que no ha cobrat res de l'assegurança i ho desmenteix tot.

Teoria 3 i 4: venjança laboral i desavinences amb la víctima mortal

La tercera hipòtesi és que hi hagi una tercera persona darrera. El sospitós es diu Jose Antonio i també és l'exparella d'una treballadora. No descarten que ho hagi fet com a venjança laboral contra la responsable del bar. En un primer moment, també es va valorar que la Daniela hagués incendiat el local per problemes personals amb la propietària, però ella assegura que tenien bona relació.