Ha tornat a passar. Aquesta matinada, quan passaven pocs minuts de les tres, una patrulla de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) de la comissaria de Nou Barris, a Barcelona, que estava fent ronda pel barri, ha sentit una gran explosió a un carrer proper. Quan han arribat han trobat que, segons sembla indicar, uns desconeguts han fet saltar pels aires un caixer automàtic de CaixaBank al carrer de Palamós, al barri de Trinitat Nova, a Nou Barris. 

Els agents s’han dirigit cap a la zona on havien sentit la deflagració i han confirmat que uns desconeguts havien fet saltar pels aires un caixer. S’han activat, tal com marca el protocol, els especialistes en desactivació d’explosius, TEDAX, també els investigadors, que s’han fet càrrec de les primeres diligències. Tot i això, quan els policies han arribat a la zona ja no hi eren els lladres, que se sospita que, espantats pel soroll de les sirenes policials, han escapat per la B-20, la coneguda Ronda de Dalt.

Els Mossos d’Esquadra han explicat a ElCaso.cat que se sospita que els lladres han fet servir gas per per explotar el caixer, que és una manera fàcil de poder aconseguir obrir-lo i si bé alguns bitllets queden cremats, si s’obre el caixetí interior, es poden arribar a robar molts diners. Alguns caixers, es desconeix si aquest és d’aquests o no, poden arribar a acumular més de 300.000 euros. Tot i això, segons les primeres informacions, per la ràpida actuació dels Mossos d’Esquadra i les mesures de seguretat del caixer assaltat, l’atracament ha quedat com una temptativa. 

Explosió Caixer Automàtic / Mossos d'Esquadra - Carlos Baglietto

Agents dels Mossos d'Esquadra a la zona de l'explosió, aquest matí / Foto: Carlos Baglietto

Aquest matí efectius d’investigació dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Nou Barris han fet una primera inspecció ocular de la zona de l’explosió per tal de trobar indicis per poder atrapar els lladres. 

Antecedents d’assalts semblants

El gener de 2021, a Cerdanyola del Vallès, uns desconeguts també van fer saltar pels aires un caixer automàtic per poder accedir-hi i buidar-lo. Com en el cas d’aquesta matinada, els Mossos creuen que els lladres fan servir gas per fer-lo saltar pels aires. Fonts de la investigació asseguren que els lladres especialitzats a fer volar caixers automàtics són molt itinerants i especialitzats. El mes d’agost del 2021 també van detonar un caixer a Riudellots de la Selva. La policia creu que tots els assalts poden estar perpetrats per la mateixa banda.

Explosió Caixer Automàtic / Mossos d'Esquadra - Carlos Baglietto

Imatge del caixer de Trinitat Nova que ha saltat pels aires aquesta matinada / Foto: Carlos Baglietto

Encastaments en botigues VIP de Barcelona

Els atacs contra botigues VIP del carrer amb més glamur i luxe de Barcelona tampoc no s’aturen. Aquest passat dijous, quan passaven pocs minuts de les cinc de la matinada, un grup de lladres, amb dos cotxes totterreny, van intentar accedir a la força a la botiga de roba i d’articles de luxe Saint Laurent, al número 102 del passeig de Gràcia de Barcelona. Segons va poder saber ElCaso.cat, els lladres no van poder accedir a la botiga, si bé sí que van causar destrosses a l’exterior de l’establiment.