Aquesta matinada s'ha produït una forta explosió en una entitat bancària situada al barri de Sarrià, a Barcelona. El caixer de l'entitat ha estat rebentat amb explosius, provocant seriosos desperfectes; a més a més, el grup d'assaltants també ha trencat les finestres de la sucursal bancària, en el que és un nou intent de robatori amb explosius, seguint el mateix mètode que la banda, ja desarticulada, que cometia els delictes fent explotar les caixes fortes. 

Els veïns del número dos del passeig de la Reina Elisenda de Montcada, al barri barcelonès de Sarrià, s'han despertat avui a dos quarts de sis del matí després de sentir una forta explosió provinent de l'entitat bancària situada en aquesta direcció. Els afectats han avisat a la policia perquè, just deu minuts després de l'explosió, han pogut observar com un cotxe fugia del lloc dels fets a una elevada velocitat. En presentar-se els Mossos, han comprovat que el caixer exterior de la sucursal bancària havia estat rebentat amb explosius, i que els individus que havien comès aquell acte també havien trencat les finestres i vidres de l'entitat, segons ha avançat TV3. 

Investiguen si s'ha produït el robatori

L'estat que presentava tant el caixer com l'entitat bancària porten als investigadors a creure que es tracta d'un intent de robatori amb força. Els agents especialistes en artefactes explosius han estat efectuant tasques d'anàlisi i investigació al llarg d'aquest matí. No obstant això, no han confirmat si els responsables de l'explosió tenien com a motivació cometre un robatori ni si, efectivament, han aconseguit endur-se els diners emmagatzemats a la caixa forta de l'aparell. 

Explosió Caixer Automàtic / Mossos d'Esquadra - Carlos Baglietto
El passat 1 d'abril, es va tenir constància de l'explosió d'un caixer de Nou Barris amb el mateix mètode que en l'intent de robatori succeït avui a Sarrià / Mossos d'Esquadra - Carlos Baglietto

La banda que més robatoris ha comès amb aquest mètode, desarticulada

Els Mossos desconeixen l'autoria del que suposen que és un intent de robatori. El mètode emprat és el mateix que seguia una banda criminal formada per cinc persones que la policia va desarticular fa només tres dies. La banda en qüestió estava formada per set homes de nacionalitat albanesa i era especialista a cometre robatoris fent explotar les caixes fortes de botigues i supermercats, un modus operandi que els Mossos no havien detectat encara a Catalunya. Els lladres eren experts en elaborar barreges de gasos que, posteriorment, utilitzaven per rebentar els caixers i caixes fortes; no obstant això, perdien una important part del botí durant les explosions, que destruïen els diners en efectiu. Ara, sembla que aquesta banda ha creat tendència i generat adeptes. 

Un altre robatori explosiu a Santa Coloma de Gramanet, també aquesta nit

Segons han confirmat fonts policials a ElCaso.cat, aquesta mateixa nit s'ha produït un altre robatori amb força en un caixer d'una entitat bancària de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès, Barcelona). Els Mossos estan investigant el succés.