L'Ertzaina ha detingut un agent del cos a Bilbao (Biscaia) per narcotràfic. Han trobat més de 55 quilos de cocaïna a casa seva i la investigació ha determinat que fa, com mínim, dos anys que distribueix droga per tot el país. Després de dos anys d'impunitat, han aconseguit reunir les proves suficients per arrestar-lo i han descobert quin era el seu paper en aquesta macrotrama.

Segons explica el diari El Correo, l'ertzaina detingut patrulla a Bilbao, té 50 anys, respon a les inicials A.S.M. i és agent de la catorzena promoció. El negoci va començar el 2020 quan els seus companys van començar a veure indicis i comportaments sospitosos del policia. Per aquest mateix motiu, la Unitat Antidroga de Bilbao i la Prefectura d'Assumptes Interns van seguir tots els seus passos en una investigació "llarga, tortuosa i complicada", expliquen fonts policials.

Troben més de 55 quilos de cocaïna a casa d'un ertzaina

Després de dos anys, finalment, han trobat una prova clau per detenir-lo. Han trobat més de 55 quilos de cocaïna en un escorcoll a casa seva. Aquesta droga la traslladava de Madrid fins a Bilbao i, un cop allà, la distribuïa per Navarra, La Rioja i Aragó. L'agent controlava estrictament tots els seus moviments per no ser enxampat i feia temps que estava de baixa per incapacitat.

El valor total de la droga és de més de 10 milions d'euros

No obstant això, no descarten que s'hagués inventat aquesta suposada incapacitat per poder dedicar-se a temps complet al narcotràfic, amb el qual, suposadament, s'hauria embutxacat més de 300.000 euros, una quantitat relativament petita si tenim en compte el valor total de la droga trobada a casa seva, que ascendeix a 10 milions d'euros.

Macrotrama de tràfic de cocaïna a Bilbao

La detenció es va fer el dijous i encara està pendent de passar a disposició judicial. També han detingut una altra persona acusada d'haver col·laborat amb ell en aquesta macrotrama de tràfic de cocaïna, es tracta d'un home amb antecedents per un delicte de lesions i, igual que en el cas de l'ertzaina, de moment, no ha transcendit la seva identitat.