Ana María Carmeno, coneguda popularment com "La Reina de la Coca" ha estat condemnada a 16 anys de presó i haurà de pagar una multa de 21,2 milions d'euros per traficar més de 100 quilos de cocaïna. Aquesta dona de 53 anys era la líder del narcotràfic a Espanya i va estar dos anys a presó provisional, però un cop esgotat el termini màxim, va quedar en llibertat amb càrrecs i va continuar amb el seu negoci.

Durant tota la seva vida, "La Reina de la Coca" ha traficat amb total impunitat. Va començar fa 35 anys, quan va complir la majoria d'edat. En aquell moment, venia petites quantitats d'haixix, però de seguida es va adonar de tots els diners que podia aconseguir si venia droga a gran escala i es va acabar convertint en la dona líder en narcotràfic a Espanya.

Ana María Carmeno liderava una macrotrama de narcotràfic

Ana María Carmeno portava una vida de luxe: s'havia fet moltes operacions estètiques i no s'estava de res. De fet, es podia gastar 5.000 euros al dia en roba, joies i tota mena de capricis. El seu ritme de vida va cridar l'atenció de la Policia Nacional quan, fa 10 anys, van començar a investigar una macrotrama de narcotràfic.

La Reina de la Coca / Archivo
La Reina de la Coca / Archivo

"La Reina de la Coca" condemnada a 16 anys de presó

"La Reina de la Coca" va quedar detinguda per liderar la trama. Havia venut més de 100 quilos de cocaïna i s'havia embutxacat més de 15 milions d'euros que va blanquejar fent transferències en un paradís fiscal, al Panamà. Després de passar a disposició judicial, va entrar a presó de manera provisional i, després de dos anys, va quedar en llibertat amb càrrecs.

Ana María Carmeno no va aprendre la lliçó i, mentre estava en llibertat vigilada, va seguir amb el seu negoci. Per aquests motius, Fiscalia demanava una condemna de 25 anys de presó, però finalment, la sentència ha estat menor: haurà de passar 16 anys a la presó per un delicte contra la salut pública i un altre per blanqueig de capitals. També haurà de pagar una multa milionària de 21.200.000 euros.