L'Albert Pinto, de 36 anys, és l'home que ha ingressat a presó per assassinar, torturar i agredir sexualment la seva parella, una noia de 19 anys, a Campdevànol (Ripollès). La víctima es deia Anna i, segons la investigació, va patir una mort molt lenta i dolorosa: tenia més de 60 ferides, traumatismes per tot el cos, cremades i talls a la vagina. Aquest home és un maltractador de dones en sèrie i la seva exparella ha explicat amb tota mena de detalls l'infern que va viure amb ell.

El diari NIUS ha entrevistat l'exparella del presumpte assassí, que el va denunciar per violència de gènere. Van començar a sortir i, els primers tres mesos, tot anava sobre rodes, però l'Albert no va tardar a mostrar la seva veritable cara. Seguint el modus operandi típic dels maltractadors, ho va fer de manera gradual i, a poc a poc, la violència va anar escalant.

L'assassí de Campdevànol maltractava la seva exparella

Igual que amb la víctima mortal, l'Alberto Pinto tenia un control absolut sobre tota la seva vida. La va aïllar, la va convèncer per deixar la feina i anar a viure amb ell a Campdevànol i, a partir de llavors, tot es va complicar encara més. No li deixava vestir segons quina roba, els insults eren constants i la tenia completament aïllada.

"La seva mare em va dir que no podíem seguir així, que qualsevol dia em mataria"

Al cap de poc temps, van començar les agressions físiques i, per aquest mateix motiu, el va denunciar en quatre ocasions diferents. "Una vegada que em va donar un cop en el cotxe i vam haver de sortir del cotxe corrent perquè ens van veure els veïns. Estàvem al costat de la seva casa i vaig sortir regalimant de sang. Tota la cara, el pèl i el jersei tacats de sang. Vam ser a la seva casa i aquí va ser l'única vegada que la seva mare em va dir que no podíem seguir així, que qualsevol dia em mataria", explica la seva exparella a NIUS.

També ha aprofitat l'ocasió per dir que ella no va ser l'única dona que el va denunciar i que té altres denúncies d'exparelles que el van denunciar per exactament el mateix. Afortunadament, aquest assassí masclista està a la presó provisional i sense fiança i, tenint en compte la gravetat dels fets i els seus múltiples antecedents per violència de gènere, passarà molts anys entre reixes.