Un agent del cos de la Policia Local de l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) ha estat detingut pel presumpte robatori d'un remolc, el qual estava al dipòsit municipal i annexat a la comissaria. La detenció de l'agent, de 53 anys, i a qui acusen d'un delicte de furt, es va produir el dia d'ahir, el passat dijous 28 de juliol. A més del policia, els Mossos d'Esquadra van efectuar un segon arrest, detenint una altra persona relacionada amb el mateix presumpte robatori. Per ara, la investigació continua oberta.

L'agent detingut es troba de baixa laboral i ja tenia un expedient pel qual estava suspès de sou i feina durant sis mesos, ja que havia amenaçat i insultat l'alcalde del municipi i un regidor d'aquest. Els dos detinguts passaran a disposició judicial del jutjat de Granollers al llarg del dia d'avui. 

El robatori del remolc es va cometre el mes de maig

Els fets es remunten al mes de maig, concretament al dilluns 9. Aquell dia, un remolc que estava aparcat en un espai annex a la comissaria i habilitat com a dipòsit municipal de la localitat de l'Ametlla del Vallès va desaparèixer misteriosament, en el que semblava clarament un furt. El cos de la Policia Local de l'Ametlla va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra de Granollers, els quals van iniciar una investigació la qual, si bé ja compta amb dues persones detingudes, encara continua oberta. Els Mossos han detingut com a presumptes autors del furt l'agent del cos policial local i una altra persona, que no és policia però que, presumptament, també està relacionada amb el robatori del remolc. La detenció de l'agent, segons ha sabut el mitjà local El 9 Nou, s'ha produït a la mateixa comissaria on l'agent, tot i estar de baixa, havia acudit per dur a terme una gestió. 

L'agent de la Policia Local no duia pistola perquè va suspendre el psicotècnic

L'agent detingut era conegut al poble pels seus conflictes amb l'alcalde i un dels regidors. El batlle, Pep Moret, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Jan Santaló, havien patit amenaces i insults per part de l'agent, després que l'any 2019 des del consistori es volgués ordenar el cos policial i ampliar les places, segons ha sabut el mitjà El Sumari. Segons afirma Moret, l'agent "ha tingut sempre un comportament altiu". A més a més, des de l'any 2020 que l'arrestat no pot fer ús de la pistola, ja que se'l va sotmetre a un examen psicotècnic d'autocontrol que va suspendre, obtenint una puntuació d'1 sobre 10. L'incident amb l'alcalde i el regidor va desencadenar l'obertura d'un expedient disciplinari, que s'ha resolt recentment i pel qual se suspèn a l'agent de sou i feina durant sis mesos. L'expedient, no obstant això, no serà vigent fins que el policia rebi l'alta mèdica, sempre que no recorri la resolució. 

L'alcalde preveu que s'obrirà un segon expedient disciplinari a l'agent de la Policia Local

L'alcalde de la localitat vallesana preveu que, arran d'aquest nou incident pel qual acusen l'agent del presumpte robatori del remolc, s'obri un segon expedient disciplinari a l'arrestat. Per ara, la investigació continua oberta i falta veure què decideix el jutjat de guàrdia de Granollers.