Els investigadors de la Policia Nacional han descartat que la mort d’una noia de 22 anys que va caure d’un sisè pis a Benidorm el passat 29 de desembre sigui un cas de crim per violència masclista. La parella de la víctima, un noi també de 22 anys, va ser detingut en un primer moment, però el jutge ja l’ha deixat en llibertat. La principal raó d’aquesta conclusió provisional és el testimoni d’una persona que ho va veure tot i afirma que es va tractar d’una caiguda accidental.

Un testimoni dels fets descarta que sigui un crim masclista

Un jutge de Romania que estava passant uns dies de vacances en aquest municipi de la costa alacantina va presenciar com tenia lloc el tràgic succés. L’home estava a la terrassa d’un pis de l’edifici de davant d’on van passar els fets i va veure com la noia es precipitava daltabaix del balcó sense que hi hagués ningú al seu costat quan es va produir la caiguda mortal. D’aquesta forma, la versió del testimoni coincideix amb la de la parella de la noia, que havia afirmat que es tractava d’una caiguda accidental.

El noi va ser detingut pels agents de la Policia Nacional just després que es produís la fatal caiguda i es va investigar com un possible crim masclista. Aquella mateixa nit, poc abans, la parella havia discutit, com ell mateix va reconèixer davant el jutge. Segons el seu relat, es tractava de petites discussions de caràcter lleu que ja havien tingut anteriorment i no tenien importància. Tot i això, la policia havia anat fins al pis una hora abans per la trucada d’uns veïns que sentien els forts crits de la baralla. Els agents no van veure estrany i van marxar.

Dos morts per violència masclista el mateix dia

En cas de confirmar-se que hagués estat un crim masclista, hauria estat el tercer en poques hores que s’hagués produït entre el 28 i el 29 de desembre. Al barri madrileny de Puente de Vallecas, un home va matar la filla de 20 anys de la seva exparella, amb la qual també mantenia una relació sentimental, com es va comprovar amb unes cartes d’amor que es van trobar. A Escalona (Toledo), una dona de 34 anys va morir a mans de la seva exparella, amb la que convivia tot i estar embarassada d’un altre home.