Nou possible crim masclista a l'estat espanyol. La Policia Nacional ha detingut un jove de 22 anys en relació a la mort de la seva parella, de la mateixa edat. No obstant això, les causes del decés encara s'investiguen, després que la noia caigués des d'un sisè pis a Benidorm (Alacant). Fonts de la investigació han explicat a EFE que l'arrest s'hauria fet "per prevenció" a l'espera de determinar si és responsable de la mort de la dona o si aquesta s'ha suïcidat saltant al buit.

Augment de crims masclistes

De confirmar-se com crim masclista aquesta mort ja en serien onze feminicidis aquest desembre negre de 2022. Ara per ara, queda juntament amb altres tres casos que s'investiguen per veure si existeix violència de gènere en els decessos. L'agència citada, no obstant, ha explicat que abans de caure del sisè pis s'havia produït una discussió a l'habitatge familiar entre tots dos, la matinada d'aquest dijous.

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha explicat -a la seva compareixença d'urgència per l'augment de crims masclistes a l'estat espanyol- que s'està investigant com un cas de violència de gènere. Tanmateix, no es descarta la versió del suïcidi o homicidi accidental. El govern espanyol ha ordenat a les forces de seguretat una intensificació de les mesures de protecció a les víctimes de violència masclista i que en les valoracions de riscs policials prevalguin les actuacions "més favorables" per les dones i els seus fills.

Aquest mes s'ha convertit en el pitjor període amb deu crims masclistes de tot el 2022, a dos dies d'acabar. Només està superat, de moment, per 2008 amb onze dones assassinades a les mans de les seves parelles o exparelles. Durant tot l'any han perdut la vida per violència masclista 48 dones en tot l'estat espanyol, xifra que arriba a 58 si tenim en compte els crims comesos fora de l'àmbit de la parella. A Catalunya ascendeixen a dotze, les dues últimes, la Carmen i la Irina, mortes aquest desembre a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) i Lleida (Segrià), respectivament.