La família de l'Antonio Anglés, l'assassí del triple crim de les nenes d'Alcàsser i un dels fugitius més buscats per la Interpol, ha demanat el seu certificat de defunció, ja que fa més de 30 anys que se li ha perdut el rastre. Son moltes les persones que es pregunten què passaria amb la investigació si s'accepta aquesta sol·licitud i què passaria si, en uns anys, el trobessin viu i quina és la data límit per trobar-lo.

Tot i que a priori pugui semblar un risc per la investigació del crim que va commocionar la societat espanyola dels anys 90, en realitat, és un tràmit que té poca rellevància per la Interpol, que el seguirà buscant, viu o mort. En realitat, es tracta d'un tràmit que poden demanar els seus familiars per repartir-se els diners de l'herència: fa més de 30 anys que no tenen notícies d'ell i, si s'accepta la sol·licitud de defunció, podran accedir als seus béns i patrimoni.

La data límit per trobar Antonio Anglés: 13 de novembre del 2029

Ara bé, què passaria en l'hipotètic cas que el declaressin mort i, en pocs anys, el localitzessin viu? Antonio Anglés podria recuperar les seves propietats.  Independentment d'aquest certificat, a ulls de la Interpol continua sent un dels fugitius més buscats i pensen que és probable que continuï viu. Així doncs, el seguiran buscant. L'han de trobar abans del 13 de novembre del 2029, que és la data límit que tenen per jutjar Antonio Anglés. Si el troben després, ja no el podran jutjar mai perquè haurà prescrit la seva responsabilitat penal.

La Interpol i l'Europol actualitzen la fitxa policial de l'assassí de les nenes d'Alcàsser

La Interpol i l'Europol van actualitzar la seva fitxa policial fa pocs mesos. Fa servir identitats falses: Francisco Partera Zafra, Rubén-Dario Anglés Martins, Enrique Anglés Martins i Rubén-Darío Romero Pardo. També utilitza tres sobrenoms: "Asuquiqui", "Rubén" i "Sugar". Quan va ser vist per última vegada, tenia 26 anys i ara en té 57. Mesura 1,75 metres, té els ulls blaus, és natural del Brasil i té accent espanyol. 

Antonio Anglés ahora en base al retrato robot / Ricardo Ortega y Noelia Medina
Imatge robot de l'aspecte que podria tenir Antonio Anglés en l'actualitat / Ricardo Ortega y Noelia Medina

Tatuatges i cicatrius d'Antonio Anglés

Té diverses cicatrius a les mans i a la cara d'esgarrapades.  A més, té uns tatuatges distintius. Al braç dret té un esquelet amb una dalla. Al braç esquerre té escrit "Amor de Madre" i, a l'avantbraç esquerre, una dona xinesa vestida amb un paraigua. Pot anar armat i és una persona desconfiada i molt perillosa. Qualsevol persona que en tingui alguna pista, que immediatament es posi en contacte amb la policia.