La família de l'Esther López de Traspinedo (Valladolid) ha demanat a la jutgessa del cas l'ingrés a presó de l'Óscar, el principal sospitós de la mort violenta de la jove de 35 anys."Els indicis permeten inferir la responsabilitat directa de l'Óscar en la desaparició i mort violenta de l'Esther", s'explica al text, que ja s'ha enviat al jutjat.

Aquesta sol·licitud s'ha fet mentre que la investigació de la Guàrdia Civil continua en marxa. Per poder resoldre el cas, caldrà esperar a saber els resultats de l'informe de navegació del cotxe de l'Óscar. Es tracta d'un informe clau per saber si es confirma la hipòtesi dels agents de la Unitat Central Operativa, que estan convençuts que Óscar S.M. és l'autor dels fets. Saber el contingut de les dades esborrades del navegador és un procés llarg i complicat, així que encara caldrà esperar un temps que l'empresa alemanya que ho està gestionant extregui les conclusions.

"L'Óscar ha assassinat la meva germana intencionadament"

Els familiars d'Esther López de la Rosa assenyalen l'Óscar com a autor de la mort violenta de la jove de 35 anys. "L'Óscar era un dels meus millors amics i m'ha arrabassat a la meva germana. Ha estat a casa meva, amb els meus pares, l'hem cuidat. Ha assassinat la meva germana intencionadament. Tot plegat és surrealista", diu l'Inés, germana de la víctima, a Telecinco.

Els indicis que apareixen a l'informe pericial de la Guàrdia Civil

L'informe pericial és clar: les ferides del cos de l'Esther coincideixen amb els danys del cotxe de l'Óscar, han trobat ADN de la víctima al maleter, la nit dels fets va accelerar de 0 a 45 quilòmetres per hora sense ni tan sols desviar el volant. Per si no fos poc, va esborrar les dades de navegació de la centraleta (que és el que estan investigant a Alemanya), el posicionament del GPS. Tot això, sumat a la seva fràgil coartada, plena de mentides i contradiccions, ha provocat que la família de la víctima hagi demanat formalment que ingressi a presó de manera provisional.

Desaparició i mort de l'Esther López a Traspinedo

Aquesta setmana es compleixen vuit mesos de la desaparició d'Esther López de la Rosa. El 13 de gener va desaparèixer sense deixar rastre a Traspinedo. A principis de febrer van trobar el seu cadàver amb signes de violència a la cuneta d'una carretera i, des de llavors, l'equip d'elit de la Guàrdia Civil està investigant el cas, que està sent un dels més complicats als que s'han enfrontat mai a la província de Valladolid.