Ensurt aquest passat dimecres a l’Aeroport del Prat. La Policia Nacional va assaltar un avió que tenia com destí els Estats Units. L’objectiu dels agents de la Policia Nacional era detenir tres persones, entre ells, el líder d’una màfia que es dedicava al conreu i tràfic internacional de marihuana i dos dels seus terratinents. La investigació havia arrencat al Baix Empordà, quan després d’una investigació s’havia descobert una plantació de marihuana d’interior que estava treballant a ple rendiment en una finca de més de 1.000 metres quadrats a Llagostera. Entre altres drogues, la Policia Nacional van confiscar un miler de plantes.

Detenció de pel·lícula a l'Aeroport del Prat

Gràcies a la investigació, els policies van poder relacionar la plantació amb tres persones de nacionalitat espanyola que vivien en aquesta zona. Finalment, es va optar per fer-lo seguiments fins que van detectar que volien escapar del país, i es va organitzar un operatiu per poder-los arrestar. Les mesures d’autoprotecció que prenien els arrestats, i com que no anaven junts a l’aeroport, va fer que l’inspector que va liderar l’operació de detenció decidís esperar que els tres haguessin entrat a l’avió, d’una aerolínia comercial, que feia la ruta entre Barcelona i els Estats Units, per procedir a la seva detenció.

Agents de paisà els van seguir des de la seva arribada a l’aeroport, deixant-los passar els controls de seguretat, evitant així, si s’hagués detingut un d’ells, que hauria pogut avisar als altres dos. Fins i tot, quan ja havien passat el primer filtre, la Policia Nacional va voler esperar que tots tres haguessin pujat a l’avió, per evitar ensurts. 

El líder de la banda, a presó

Un cop els tres asseguts als seus seients, i confirmant la llista de persones embarcades amb AENA, els agents de la Policia Nacional van sol·licitar permís al comandant per assaltar l’avió i detenir els tres narcotraficants. Un dels arrestats és el líder de la banda, un home de nacionalitat espanyola d’ètnia gitana, que té diversos antecedents per delictes semblants, i ha ingressat a presó. Els altres dos, també de nacionalitat espanyola, han quedat en llibertat. 

Abans de la detenció de pel·lícula a l’Aeroport del Prat, els agents de la Policia Nacional van confiscar 41 quilos de marihuana i 4.000 dòlars de diners en efectiu a Llagostera. Un cop practicats els escorcolls va començar l'operatiu contrarellotge per detenir els integrants de l'organització, sabent que podien escapar d’Espanya, en direcció als Estats Units. Van poder ser enxampats a l’Aeroport del Prat segons abans de l’inici del viatge.