L'Esther era una noia de 20 anys que, fa un mes i mig, va ser brutalment assassinada a Torrejón de Ardoz (Madrid). En un primer moment, la Policia Nacional es pensava que era una mort accidental per un incendi a la nau ocupada on vivia, però després d'una llarga investigació, han descobert que la seva parella, de 31 anys i amb antecedents per violència de gènere, la va matar i va intentar que semblés un accident.

Tot va començar el 20 d'agost en una nau industrial abandonada a Torrejón de Ardoz, un municipi a prop de la capital espanyola. Un veí de la zona va veure que hi havia foc en aquesta nau ocupada i, immediatament, va trucar a Emergències 112. Quan els Bombers de la Comunitat de Madrid es van desplaçar fins al lloc dels fets, van apagar les flames i van poder comprovar que, al seu interior, hi havia dos cadàvers: el de l'Esther i el d'un amic seu.

Aparentment, semblava que havia estat una mort accidental per culpa de l'incendi. No obstant això, la policia va veure que hi havia algunes dades que no quadraven i van començar a investigar. Després d'un mes i mig, per fi saben què va passar: l'Esther no va morir de manera accidental, sinó que va ser assassinada a cops per la seva parella i aquest va calar foc a l'edifici per fer veure que havia mort per les flames.

La noia de 20 anys va ser assassinada pel seu nòvio a Torrejón de Ardoz

El testimoni de les altres persones que vivien a la nau ocupada i que van poder sobreviure han estat clau per saber què va passar. També ho ha estat l'autòpsia, que ha determinat que la noia de 20 anys va morir després de patir una brutal agressió per part de la seva parella, de qui tenia una ordre d'allunyament i que tenia denúncies prèvies per violència de gènere.

Número d'atenció a les víctimes de violència de gènere

L'Esther s'ha convertit en la víctima 34 de violència masclista d'aquest 2022 i en la 1.164 des del 2003, que és quan es van començar a comptabilitzar les víctimes d'aquest tipus d'assassinats. Qualsevol dona que pateixi violència de gènere pot trucar al 016, que és el número d'atenció a les víctimes: és gratuït, atén les 24 hores del dia en 52 idiomes i no deixa rastre a la factura.