La Guàrdia Civil demana ajuda a la multinacional Inditex per resoldre la mort violenta de l'Esther López de Traspiendo. A les ungles de la víctima es van trobar unes fibres de roba molt semblants als pantalons que portava l'Óscar, el principal sospitós del cas, la nit que va desaparèixer. Així doncs, volen comprovar si la tela correspon a la roba de l'home i, si es confirmés, podria ser una prova clau per incriminar-lo.

Segons avança Caso Abierto, el Departament de Criminalística de l'Institut Armat van analitzar les fibres trobades a les ungles de l'Esther i van concloure que no eren de la roba de la víctima, sinó que  "s'ajustaven a les característiques físiques i composició química" del pantaló que portava l'Óscar Sanz la nit del 13 de gener, que va ser quan se li va perdre el rastre a la jove de 35 anys de Traspinedo.

Esther López de la Rosa / Redes sociales
Esther López de la Rosa / Xarxes socials

Fibres de les ungles de l'Esther López de Traspinedo

Així i tot, la Guàrdia Civil no ho considera una prova determinant per incriminar l'Óscar. Per aquest mateix motiu, han demanat ajuda a Inditex, ja que als seus laboratoris es pot saber amb molta més precisió a quina peça de roba pertanyen les fibres trobades a les ungles d'Esther López de Traspinedo. El que volen comprovar és si les fibres pertanyen al pantaló de color beix de talla 44 del Zara.

L'Óscar és el principal sospitós de la mort de l'Esther

Les noves proves seran molt acotades: la jutgessa vol saber de quin lot de roba estan parlant, l'any de fabricació i la botiga on es va vendre, ja que com més detalls tinguin, més fàcil serà comprovar si pertanyen a la roba que portava l'Óscar, que, tot i no estar imputat, a ulls de la policia, és el principal sospitós del cas. Si es demostra que les fibres pertanyen a la roba d'aquest home, podria ser una prova clau per incriminar-lo.

De moment, no han trobat cap prova directa que demostri que la va matar, però hi ha desenes d'indicis amb molta càrrega incriminatòria. La jutgessa del cas l'ha deixat en llibertat sense cap càrrega i està a l'espera de saber els resultats d'un altre informe d'una empresa alemanya per saber més dades del cotxe del sospitós.