L'Albert és el jove de 36 anys que ha ingressat a presó per torturar, violar i assassinar la seva parella, de 21 anys, a Campdevànol (Ripollès). Aquest maltractador de dones en sèrie va idear un pla per matar-la, infligint-li el màxim de dolor possible i que semblés un accident, però no va funcionar. Per dur a terme aquest pla macabre va actuar amb moltíssima fredor.

L'Albert Pinto va començar a sortir amb la seva víctima fa un any. A poc, a poc, la va aconseguir anul·lar com a persona, la va aïllar i va controlar tots els seus moviments. Segons expliquen les amigues de la víctima a Caso Abierto, no li deixava quedar amb elles i, si en alguna ocasió les volia veure, ell sempre havia d'estar present. També li va treure les claus de casa i el mòbil per tenir-la completament controlada. 

L'Anna va patir una mort lenta i molt dolorosa

El dimarts de la setmana passada, el dia del crim, les amigues de l'Anna van veure l'Albert amb una actitud estranya i amb un pal, que molt probablement, va fer servir per torturar la seva parella. Els metges forenses no saben quanta estona va durar la tortura, però el que sí que tenen clar és que va patir una mort lenta i molt dolorosa

L'assassí de Campdevànol va fingir que havia estat un accident

L'Albert la va agredir sexualment, li va clavar punyalades als genitals i li va provocar més de 60 ferides. El cos de la víctima estava ple de traumatismes, de cremades i una gran quantitat de cops. El seu maltractador la va deixar agonitzant fins que va morir dessagnada. Després, va idear un pla per fingir que havia estat un accident: va agafar el seu cadàver, el va posar a la dutxa i el va vestir. Després, va trucar a Emergències i li va dir que la seva parella havia mort accidentalment.

Per justificar les ferides que tenia el seu cadàver, es va inventar que havia tingut un accident de bicicleta el cap de setmana anterior. Evidentment, els mossos no es van creure aquesta excusa i el van detenir com a presumpte autor d'un assassinat per violència de gènere. Quan van sortir els resultats de l'autòpsia va ser quan es va veure que la situació era, encara més greu del que semblava i que, a part de matar-la, l'havia torturat i violat.

L'Albert té antecedents per violència de gènere

L'Albert, amb múltiples antecedents penals i policials per maltractar altres exparelles, ha ingressat a presó de manera provisional fins que se celebri el judici. Aquest home de 36 anys es podria enfrontar a la màxima condemna, la de la presó permanent revisable.