Les punxades en entorns d'oci nocturn sumen més casos i víctimes, i continuen ben presents a Catalunya. Aquesta vegada, el cas de presumpta punxada s'ha registrat al municipi d'Olot, capital de la comarca de la Garrotxa, en el marc de les Festes del Tura, la celebració popular de la localitat. La presumpta agressió va ocórrer la nit del passat dissabte, 10 de setembre, el dia principal de la festa major, amb un concert d'Els Catarres. La víctima, una jove procedent de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), estava de festa amb les amigues gaudint dels diferents concerts que s'oferien al llarg de la nit quan, suposadament, va patir la punxada. Tanmateix, la noia no va adonar-se de la presumpta agressió en el moment en què va ocórrer, sinó que no va ser fins hores després, quan s'ha despertat i ha observat una petita ferida, que coincideix amb la que deixaria una agulla, a una de les seves cuixes.

La jove mostrava una actitud molt eufòrica, segons els testimonis

La víctima de la punxada ha estat traslladada a l'hospital d'Olot per a sotmetre's a un examen forense, així com a diverses analítiques, per tal de descobrir si amb la punxada se li va injectar alguna substància química o estupefaent, que és la principal hipòtesi que explica la motivació d'aquestes agressions. Diversos testimonis que van ser amb la jove durant la nit afirmen que aquesta mostrava un estat d'ànim molt eufòric, fet que podria coincidir amb la injecció d'alguna droga al seu organisme. La informació l'ha avançat la periodista Tura Soler a El Punt Avui. Tal com apunta la mateixa periodista, la jove ha interposat una denúncia formal per aquesta presumpta agressió als Mossos d'Esquadra, tot i que el cos policial encara no ha confirmat a El Caso que hagi rebut la denúncia. 

El fenomen de les agressions per punxada suma una seixantena de denúncies

Les agressions per punxada, que només es registren en entorns d'oci nocturn, van arribar a Catalunya a finals del mes de juliol i, des d'aleshores, els casos coneguts han augmentat fins a la seixantena. La majoria d'ells es concentraven, en un primer moment, a les discoteques de Lloret de Mar (Selva), Barcelona (Barcelonès) i Salou (Tarragonès) però ràpidament van estendre's també a les festes majors d'arreu del territori català. Abans d'aquesta última agressió, se'n van denunciar públicament quatre en un sol cap de setmana: dues durant la festa major de Sabadell (Vallès Occidental), una a Figueres (Alt Empordà) i una altra a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat).

Malgrat l'elevada xifra de casos, així com la freqüència en què succeeixen, aquestes agressions continuen sent un misteri. El modus operandi dels agressors sempre és el mateix: trobar una víctima, que en la majoria de casos és una noia, esperar que es distregui un moment i punxar-la. Tanmateix, la finalitat d'aquestes agressions no sempre és clara: des que es té constància d'aquests casos, els Mossos no han detectat cap delicte sexual o robatori posterior a la punxada, ni tampoc s'ha detectat la presència de drogues a l'organisme de les víctimes, fet pel qual es pensa que aquestes agressions poden estar relacionades també una broma macabra. A més a més, els Mossos d'Esquadra només han pogut identificar una persona com a autor d'un cas de punxada, tot i les desenes de denúncies acumulades.