Catalunya registra un nou cas de punxada, aquesta vegada durant la festa major de Roses (Alt Empordà). Els Mossos d’Esquadra han confirmat a El Caso que tenen constància d’aquesta nova agressió, i que es troben investigant aquest succés per tal d'esclarir-ne les circumstàncies. La víctima, en notar la punxada, va dirigir-se al Punt Lila instal·lat a la zona de barraques, on se la va atendre i acompanyar. La jove no presentava símptomes de submissió química, que és la principal hipòtesi que explicaria la motivació d'aquestes agressions. Segons han detallat fonts policials a aquest mitjà, la víctima té la intenció d'interposar una denúncia formal contra aquests fets, tot i que de moment no consta que l'hagi efectuat. Malgrat que la xifra de denúncies oficials es manté en 23 d'ençà que es va començar a rebre avisos d'aquestes agressions, els casos coneguts de punxades arreu del territori català ja superen la trentena, i només s'ha identificat una persona en relació amb aquests fets.

Els casos de punxades en entorns d'oci, especialment nocturn, continuen succeint a Catalunya cada vegada amb més freqüència; en un inici aquestes agressions es concentraven a les discoteques, però ara han arribat també a les festes majorsNomés tres dies enrere, els Mossos confirmaven que una nena de 14 anys havia estat víctima d'una punxada, també sense submissió química, durant la festa major de Castelló d'Empúries, municipi veí de Roses. En la majoria d'ocasions, les víctimes que denuncien haver patit una punxada no presenten alteracions ni restes de substàncies estupefaents als informes mèdics; afortunadament, tampoc es registren delictes associats a aquestes agressions. No obstant això, els casos de punxada continuen sent un misteri, amb moltes interrogants i poques respostes.  

L'Ajuntament de Roses condemna l'agressió i demana la col·laboració ciutadana per continuar denunciant els casos de punxades

El consistori de Roses ha emès un comunicat a través del qual mostra el seu rebuig envers l'agressió registrada durant la festa popular del municipi. L'Ajuntament de Roses titlla la punxada de "pràctica perillosa i deplorable" i demana la col·laboració ciutadana per a "seguir denunciant qualsevol agressió física, verbal o sexual contra qualsevol persona". A la vegada, el consistori, així com les colles participants en l'espai de barraques, mostren el seu suport i solidaritat a la víctima. El comunicat conclou expressant que fets com aquest "mostren la necessitat de continuar treballant des de les institucions en campanyes de prevenció, de la tasca dels centres educatius i també dels protocols de seguretat dels cossos policials".