L'excap de la policia de Portugal que va liderar la investigació de la desaparició de la Madeleine McCann ha tornat a recordar que els pares de la nena son sospitosos del cas i que és molt probable que la matessin sense voler i que es desfessin del seu cos. Aquestes afirmacions li van costar una demanda per part dels pares de la menor, però han perdut la batalla judicial.

Gonzalo Amaral va liderar la investigació de la desaparició forçosa de la petita Madeleine, la nena de tres anys a qui se li va perdre el rastre a Praia da Luz (Portugal) fa més de 15 anys. Segons aquest exdetectiu, els pares de la Madeleine podrien estar implicats en el cas. Aquest policia va ser destituït després de les crítiques que havia rebut per part de la policia del Regne Unit, que era el país d'origen de la nena.

Maddie, la investigació prohibida

Un any després, va escriure un llibre titulat Maddie, la investigació prohibida, on assenyalava directament els pares de la Madeleiene McCann com a sospitosos del cas. Segons la seva investigació, els pares de la nena l'haurien matat accidentalment, s'haurien desfet del seu cos i s'haurien inventat que l'havien segrestat per no aixecar sospites. Els pares de la desapareguda el van denunciar per difamació, però van perdre el cas.

Els pares de Madeleine McCann han perdut el cas contra l'exdetectiu del cas

També el van denunciar al Tribunal Europeu dels Drets Humans per vulnerar el seu dret a la intimitat, a la vida privada i familiar, ja que les afirmacions del detectiu els implicaven directament en el cas. Després d'anys en aquesta batalla judicial, els pares de Madeleine McCann han perdut el cas i el tribunal ha donat la raó a l'excap de la policia. 

Madeleine McCann / EFE
Madeleine McCann / EFE

"La parella era sospitosa i continua sent sospitosa. No hi ha res que indiqui el contrari"

"La parella era sospitosa i continua sent sospitosa. No hi ha res que indiqui el contrari. S'han invertit milers, fins i tot milions d'euros en els últims anys per a crear un fals sospitós", explica Gonzalo Amaral en referència a Christian Brueckner, que s'ha convertit en el principal sospitós de la desaparició i mort violenta de la Madeline McCann.