Sembla que el cas de la desaparició de Madelene McCann, de tres anys, està a prop de resoldre's després que ahir es complissin 15 de la desaparició de la nena en un complex turístic de Paraia da Luz, al sud de Portugal.

Recentment, s'ha assenyalat a l'alemany Christian Brückner com a principal sospitós de la desaparició i l'assassinat de la petita Madeleine el 2007. El cas va estar a prop de complicar-se a causa de la llei portuguesa que estableix que si no hi ha un sospitós, els crims que tenen una pena de més de 10 anys de presó prescriuen passats 15 anys.

Hi ha diverses informacions que apunten a Christian Brückner com a autor dels fets. Té antecedents per robatori, possessió de drogues, agressió, violació i abús a menors d'edat. De fet, està complint condemna a Alemanya per violar una dona de 72 anys.

Les novetats en el 'Cas Madeleine'

Hans-Christian Wolters, fiscal alemany, va ser entrevistat per Sandra Felgueiras ahir a la nit a la televisió portuguesa en un programa en el qual parlaven sobre la investigació sobre la desaparició de Madeleine McCann 15 anys després que fos denunciada pels pares de la menor.

Christian Brueckner tw
Christian Brueckner / Twitter

En ser pressionat per Felgueiras perquè donés més detalls sobre la investigació, va comentar que hi havia novetats:: "Hem trobat nous fets i noves proves. No són proves forenses sinó proves i, gràcies a les nostres proves, estem segurs que és l'assassí de Madeleine McCann. Estem segurs que ell va matar a Madeleine", va dir.

Aquestes afirmacions van ser provocades per les preguntes de la presentadora sobre el que la policia va poder trobar a la caravana que era propietat de Christian Brückner. En el seu moment, es va especular que hi havia fibres de color rosa que podien ser del pijama rosa de Madeleine, que portava en el moment de la seva desaparició.

El fiscal no podia donar més detalls sobre la investigació

Sandra Figueiras va insistir a preguntar si havien trobat proves a la caravana, però Hans-Christian Wolters es va mostrar caut i va declarar que no podia explicar en públic alguns detalls: "No puc parlar sobre els detalls de la investigació. Encara que no vull negar-ho", va comentar.

La llei alemanya estableix que abans que les dades sobre una investigació siguin públiques, el sospitós ha de ser informat sobre això per treballar en el cas amb el seu equip jurídic o advocat. Wolters va ser taxatiu: "El sospitós encara no ha estat informat".

Encara que Christian Brückner sempre hagi negat la seva implicació en el cas de la desaparició de Madeleine McCann, el cert és que si es trobessin restes de la roba de la nena a la seva caravana podria accelerar-se considerablement la resolució d'aquest cas, que porta 15 anys a les portades de tots els mitjans de comunicació del món.