L'Anna era la noia de 22 anys que ha estat assassinada per la seva parella de 36 anys a Campdevànol (Ripollès). El presumpte autor dels fets es diu Albert i, segons expliquen les persones de l'entorn de la víctima, aquest jove la va introduir al món de les drogues i tenia un control absolut dels seus moviments: li prohibia sortir amb les seves amigues i la maltractava des de fa un any, tant físicament com psicològicament.

L'Anna Garcia Llobregat va conèixer el seu maltractador i presumpte assassí fa un any. Es diu Albert Pinto, té 36 anys i viu a Campdevànol. És un home que ja tenia antecedents policials i, des que va començar la relació amb ell, va canviar completament. Abans era molt riallera i no bevia alcohol, però l'Albert, de qui tenia una gran dependència emocional, la va començar a introduir en el món de les drogues, segons expliquen fonts properes a la víctima.

Albert Pinto / Archivo
L'Albert Pinto és el presumpte assassí de l'Anna, la noia de 21 anys assassinada a Campdevànol (Ripollès) / Arxiu

L'Albert tenia un control absolut de l'Anna, la noia assassinada

Des que es va començar a drogar, va canviar completament, va perdre molt de pes i es va distanciar de les seves amigues. Aquest distanciament també va ser ocasionat per la seva parella, que tenia un control absolut de tots els seus moviments i, en moltes ocasions li prohibia quedar amb les seves amigues, que en més d'una ocasió, havien pogut comprovar com era el caràcter violent del seu nòvio.

Li estirava el braç o de l'esquena en públic. Seguint el mateix modus operandi que la majoria de relacions de maltractament, la víctima tenia una gran dependència emocional del presumpte assassí. Estaven tallant i tornant constantment i sempre tornaven a entrar al mateix bucle. Així van estar durant un any sencer: l'Albert l'insultava constantment, es barallaven, l'apallissava i la maltractava psicològicament, explica el diari Ara.

L'Anna volia deixar les drogues

L'Anna s'havia armat de valor i havia decidit deixar les drogues. De fet, la mateixa setmana que la va matar, tenia la seva primera cita en un centre de desintoxicació. No obstant això, no va arribar mai a aquesta cita perquè l'Albert, presumptament, la va assassinar. El crim va passar el dimecres a casa del presumpte assassí al carrer Puntarró d'aquest municipi del Ripollès.

L'Albert està detingut per l'assassinat per violència de gènere a Campdevànol

El cadàver de la noia de 21 anys tenia signes de violència, però la seva parella assegurava que havia caigut accidentalment. No obstant això, després d'una primera inspecció ocular van veure que hi havia molts indicis que aquest home estava darrere de la mort violenta de l'Anna i el van detenir com a presumpte autor d'un assassinat per violència de gènere.

Actualment, continua detingut a l'espera de passar a disposició judicial i els Mossos d'Esquadra estan investigant el crim: la hipòtesi principal és que l'ha matat en un nou cas de violència masclista. Així i tot, caldrà esperar a saber els resultats de l'autòpsia per tenir més detalls d'aquest assassinat, que ha causat gran commoció a Campdevànol.