L'autòpsia de l'Anna, la jove de 21 anys assassinada per la seva parella a Campdevànol (Ripollès), revela que la noia va tenir una "mort lenta i dolorosa", a la vegada que va ser víctima d'una agressió sexual per part del mateix individu. El jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll ha condemnat el sospitós, l'Alberto, un home de 36 anys, a presó provisional, comunicada i sense fiança, mentre la causa per assassinat, agressió sexual i maltractament habitual queda oberta. L'Anna és la trentena dona assassinada per la seva parella aquest any 2022, després que el Ministeri d'Igualtat confirmés que aquest crim és un assassinat masclista. El detingut, i ara pres, tenia antecedents per violència de gènere contra anteriors parelles, trencament de condemna i tràfic de drogues. 

La víctima presentava més de 60 ferides, múltiples traumatismes i pèrdua de sang, que li van provocar una mort "lenta i dolorosa"

El passat dimecres, 21 de setembre, els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques trobaven el cos sense vida de l'Anna al pis on residia amb la seva parella al carrer Puntarró de Campdevànol. L'home havia alertat els sistemes d'emergències explicant que la noia havia caigut en bici i que, a conseqüència del dolor, ell li havia subministrat un medicament i que "no s'explicava com havia mort". En arribar els sanitaris, però, van constatar que les lesions i ferides de la víctima no coincidien amb el relat de la seva parella, l'Alberto, de manera que es van activar dotacions dels Mossos d'Esquadra i una comitiva judicial. 

Segons ha sabut l'ACN, el cos de la noia presentava més de 60 ferides, entre contusions i incisions, múltiples traumatismes i pèrdua de sang, indicis que de seguida van fer pensar als Mossos que estaven davant un crim masclista. Posteriorment, s'ha confirmat que algunes de les ferides eren de dies anteriors. Per si no fos prou, l'Anna també tenia marques de pressió al coll, que indicaven que algú havia fet força en aquella zona sense arribar a asfixiar-la, diverses dents trencades i cicatrius de cremades per tot el cos. L'autòpsia ha revelat que la mort de l'Anna va ser lenta i dolorosa, sense descartar encara que morís hores abans que l'Alberto alertés els sanitaris, fet que va produir-se a quarts de quatre de la tarda. A més de la cruel mort a la qual va sotmetre l'Alberto a l'Anna, l'autòpsia també ha revelat que la jove va patir una atroç agressió sexual. Tal com consta a l'informe forense, l'Alberto va agredir sexualment la seva parella amb un objecte tallant, causant-li talls de profunditat a l'interior de la vagina. 

L'Alberto, l'assassí de l'Anna, és a presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament

La parella de la víctima, que ha passat a disposició judicial en les últimes hores, ha ingressat a presó de forma provisional, comunicada i sense fiança després que el magistrat del jutjat de guàrdia de Ripoll així ho decretés, atenent així la petició del Fiscal del cas. Així doncs, s'acusa l'Alberto de tres delictes: assassinat amb traïdoria i acarnissament, agressió sexual amb introducció vaginal violenta d'objecte tallant i maltractament habitual a la parella. Delictes que, com constata l'ACN, porten associades la pena de presó permanent revisable.

L'Anna és la trentena dona assassinada per la seva parella 

El Ministeri d'Igualtat ha confirmat que aquest és un assassinat masclista, i que l'Anna és la trentena dona assassinada per la seva parella. Des l'any 2003, quan es van començar a comptar les víctimes de violència masclista, ja són 1.160 dones assassinades en crims masclistes, en una xacra que sembla no acabar mai.