Els Mossos d’Esquadra han detingut dos skins relacionats amb l’apunyalament a un jove d'origen subsaharià la matinada de divendres a dissabte d’aquest cap de setmana a la festa major de Santa Coloma de Farners. Arran d’una baralla entre dos grups de persones, els dos arrestats, vinculats a grups d’extrema dreta de la comarca de la Selva, un jove va quedar ferit greu i va haver de ser traslladat a l’hospital Trueta de Girona, on segueix ingressat. Els fets van passar al carrer de Salvador Espriu, a tocar del pavelló on s’estava celebrant la festa major d’aquest municipi de la comarca de la Selva. 

En el moment dels fets la Policia Local i els Mossos d’Esquadra van poder detenir un dels implicats en la baralla, tot i que testimonis van confirmar més tard que si bé formava part del grup d’skins que va perpetrar l’atac, i portava una arma blanca, no era l’autor material. 

L'skin que va apunyalar el jove, detingut

A darrera hora de la tarda de dissabte els Mossos d’Esquadra, sota la batuta de la Comissaria General d’Informació, en tractar-se d’una agressió de marcat caràcter ideològic, van poder detenir l’autor de la ganivetada. Segons fonts de la investigació, els dos detinguts, els dos de nacionalitat espanyola i coneguts de la policia, tenen relació amb grups d’extrema dreta de la comarca, d’on coneixien el jove agredit. La investigació que ara desenvolupi la policia catalana haurà d’ajudar a aclarir què va motivar l’agressió, si va ser fortuïta o si el grup agressor va anar a buscar el jove agredit. Tot i que no es pateix per la seva vida, el jove de 24 anys segueix ingressat greu a l’hospital Trueta de Girona, on va ser traslladat d’urgència després de ser atacat amb com a mínim dues ferides a la zona de la panxa.

Detingut per temptativa d'homicidi

Els Mossos tampoc descarten que es puguin practicar més detencions. L’arrestat com a autor material de l’agressió serà entregat al jutge acusat d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa a més de ser acusat també d’un delicte d’odi, que és el que, segons la policia, va motivar aquesta greu agressió a Santa Coloma de Farners.