Les festes de la Mercè 2022 han tancat la seva segona nit amb violents aldarulls, saquejos a comerços i dos apunyalaments. Un dels apunyalaments ha ocorregut prop de l'avinguda Reina Maria Cristina a quarts de quatre de la matinada, i a conseqüència de l'agressió, un jove de 25 anys ha mort en entrar en aturada cardiorespiratòria. Durant el transcurs de la mateixa nit, en el marc de la festa major de Barcelona, ha succeït una altra agressió per arma blanca: han apunyalat un sensesostre al barri del Poblenou, al districte de Sant Martí, en una zona molt propera a la platja del Bogatell, on tenien lloc els concerts organitzats per la festivitat barcelonina. 

L'apunyalament, motivat per una baralla, ha ocorregut molt a prop dels concerts de la platja del Bogatell de la Mercè 2022

Els fets han ocorregut aquesta matinada al carrer Carmen Amaya, en una zona molt propera als concerts que es duien a terme a la platja del Bogatell en el marc de les festes de la Mercè 2022. Tal com ha confirmat el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, els serveis d'emergències han estat avisats d'un apunyalament al barri del Poblenou, situat al districte de Sant Martí. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) s'ha desplaçat fins allà per atendre la víctima, la qual presentava ferides per arma blanca, tot i que no eren de gravetat. Segons ha apuntat Batlle, l'agressió ha estat motivada després que un grup de persones sensesostre es discutissin. 

El tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, desvincula l'agressió de les festes de la Mercè de Barcelona

El tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha assenyalat que aquesta agressió, malgrat haver succeït en una zona molt propera als concerts organitzats a la platja del Bogatell en el marc de les festes de la Mercè 2022, està desvinculada de la festa major. Seguint en aquesta línia, Batlle ha apuntat que es tracta d'un incident que forma part de l'activitat "ordinària" dels cossos de seguretat que treballen a Barcelona. 

El SEM ha atès a més de 40 persones durant la nit

Un total de 46 persones han requerit assistència mèdica per part dels sanitaris del SEM en el marc d'aquesta passada nit de les festes de la Mercè. En total, el SEM ha atès a 38 persones ferides en estat lleu, a sis en estat menys lleu, una persona en estat greu i una altra, el jove de 25 anys apunyalat, que presentava un estat crític i va ser traslladada, tot i que finalment ha mort. 

tuit sem assistencies mediques festes merce 2022 barcelona
El SEM ha confirmat que ha realitzat 46 assistències durant el transcurs de la nit. / Foto: @semgencat