Un macabre crim ocorregut a l'Índia ha commocionat la societat hindú per la crueltat amb què s'ha executat i el sofriment a què els assassins han sotmès les seves víctimes, dues germanes adolescents. Les joves, de 15 i 17 anys, van patir una violació grupal per part de sis homes, els qui després les van assassinar a sang freda i, no contents amb això, les van penjar d'un arbre per fingir així que ambdues noies s'havien suïcidat. Els terribles fets van ocórrer dijous passat, 15 de setembre, a la ciutat de Lakhimpur, ubicada en l'estat indi d'Uttar Pradesh que, justament, és un dels més insegurs per a les dones, que diàriament pateixen violacions, agressions sexuals i violències masclistes per part dels homes.

Les adolescents assassinades pertanyien a la comunitat dalit o "intocables"

Les dues germanes brutalment violades i assassinades, a més de ser menors d'edat, pertanyien a la comunitat dalit o intocables, el nivell més baix de la societat de castes que impera a l'Índia des de fa segles. Les autòpsies practicades als cossos de les joves confirmen l'horror que van viure hores abans de la seva mort: "Primer les van forçar per mantenir relacions sexuals en contra de la seva voluntat", ha confirmat Sanjiv Suman, el superintendent de Policia de Lakhimpur Kheri. Les noies, després de viure tan traumàtica situació, i a causa del grup social del qual formaven part, van exigir als tres violadors, que segons apunten els mitjans mantenien una relació amorosa amb les víctimes, que s'hi casessin perquè havien corromput el seu honor, recull el mitjà local Voa News. Aquesta exigència va desencadenar una forta discussió, i els tres violadors van acabar estrangulant les germanes fins i tot que matar-les.

Posteriorment, els tres homes van trucar a uns altres tres amics perquè els ajudessin a encobrir l'assassinat, arribant a la conclusió que la millor opció era fingir un suïcidi, de manera que van penjar les dues noies en un arbre amb una dupatta (una bufanda típica de l'Índia). Ambdues joves van ser trobades en l'arbre, portant la vestimenta tradicional kurta. La bufanda amb què les van penjar és, de fet, l'objecte que els violadors i assassins van utilitzar per matar-les, i pertanyia als culpables.

Les versions sobre com es va desenvolupar aquest crim masclista difereixen entre elles, si bé la més estesa fins ara és que les noies van pujar a les motocicletes dels presumptes violadors, dos dels quals eren, suposadament, les seves parelles, i aquests les van portar a un descampat. Allà, en contra de la voluntat de les germanes, les van violar, per després assassinar-les en no voler casar-s'hi. La família de les joves, no obstant això, afirma que ambdues van ser segrestades pels culpables.

La policia índia ha detingut els sis culpables del macabre crim

La Policia de Lakhimpur ha confirmat la localització i detenció dels sis presumptes assassins, i de fet, dos d'ells han confessat el crim, tal com han confirmat les fonts policials als mitjans indis. Un dels acusats és veí de les víctimes, i suposadament les hauria presentat als que després serien els seus violadors i assassins, segons Al Jazeera.

Onada de protestes a l'Índia després de l'horrible crim

L'horrible crim masclista ha desencadenat una onada de manifestacions i protestes al país, encapçalades per activistes de la comunitat dalit i seguides per milers de dones que estan fartes de viure amb la inseguretat que, en qualsevol moment, una mica així pot ocórrer|passar-los a elles. La comunitat dalit és la que més discriminació i marginació pateix, i les dones intocables són les primeres víctimes del masclisme: segons les dades de l'any 2021, es registren deu violacions al dia a dones dalit.