Nova tragèdia relacionada amb un pou, aquesta vegada ha tingut lloc a l'Índia. 13 dones han caigut en un de 15 metres de profunditat mentre se celebrava un casament i han mort, tot ha passat al districte de Khushinagar, situat al nord del país, molt a prop de la frontera amb el Nepal.

Les víctimes estaven assegudes a sobre d'una xarxa metàl·lica que cobria el pou i pel pes de totes elles va acabar trencant-se. Totes elles van caure i van ser aixafades per la runa. Malgrat això, la ràpida acció de les autoritats i els assistents al casament van fer que poguessin treure-les totes i fossin traslladades a un hospital ràpidament.

Llastimosament, la majoria d'elles (13) han perdut la vida després del brutal accident. Dues d'elles estan hospitalitzades i es troben en estat greu. Aquest tipus de cerimònies duren diversos dies a l'Índia, a més van a elles moltes persones, per la qual cosa van decidir asseure's a sobre d'una de les xarxes de ferro que cobria el pou, ja que creien que era segur.

Segons els mitjans locals les víctimes han estat set dones adultes i sis nenes petites, entre qui hi havia una de 10 anys i una altra d'un. En el moment en què es va desplomar la reixa metàl·lica es trobaven cantant cançons de celebració.

Les autoritats han aclarit els fets

Akhil Kumar, general de la Policia de Kushinagar va parlar per al mitjà local The Hindu sobre l'ocorregut: "L'incident va tenir lloc quan es va trencar una xarxa de ferro sobre la qual estaven assegudes". També Narendra Modi, el primer ministre del país ha volgut mostrar el seu suport a través de les seves xarxes socials amb un comunicat: "Les autoritats locals prestaran tota l'ajuda disponible per als familiars i les víctimes".

Es tractava d'una estructura molt vella i no ha pogut suportar el pes de 15 persones, totes elles dones. Els assistents i organitzadors del casament no creien que aquest accident pogués produir-se, després del succés els convidats van marxar i l'esdeveniment va quedar cancel·lat.

Segons la BNC les autoritats estan estudiant les condicions en les quals es trobava l'estructura. A més, pagaran 400.000 rupies (4.720 euros) a la família directa per cada persona morta.

Haider, el nen de l'Afganistan, ha mort

Les autoritats afganeses estaven treballant el rescat de Haider, que havia caigut en un pou sec a la zona aquest del país. Aquest matí els equips d'emergència han aconseguit arribar fins a ell. Malgrat això, quan han aconseguit treure'l han pogut apreciar que el nen de sis anys ja havia mort.

El principal problema que van tenir els equips d'emergència va ser haver de trencar una enorme roca per avançar en l'intent de rescatar el nen. Així ho va explicar Zabiullah Jawhar, el portador del cap de la policia de la província de Zabul: "La gran pedra, que separava el nou pou cavat per l'equip de salvament i aquell en el qual es troba Haider atrapat, està ara perforada i l'equip de rescat s'ha aproximat".

Els ciutadans de la zona van ajudar amb tot el que van poder, es tracta d'una zona en la qual hi ha pocs recursos, així que els ajuts de tots els veïns van ser ben rebuts i agraïdes per part de les autoritats locals.