En llibertat els sis joves detinguts per, presumptament, haver comès una violació grupal a una noia a la platja de la Barceloneta, la matinada del passat dijous a divendres. El jutge ha decretat la llibertat per als tres joves acusats que la tarda d'aquest diumenge han comparegut davant el jutge de guàrdia qui, finalment, ha decretat la llibertat amb mesures cautelars pels presumptes agressors. Els altres tres acusats ja havien quedat en llibertat aquest matí després de declarar davant els Mossos d'Esquadra, ja que no han arribat a passar a disposició judicial. 

Els sis presumptes agressors estan obligats a comparèixer davant el jutge quan se'ls requereixi

El magistrat de guàrdia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha imposat als tres joves que aquesta tarda han passat a disposició judicial la llibertat amb mesures cautelars. Així doncs, els tres nois acusats d'haver, presumptament, violat una jove a la platja de la Barceloneta mitjançant la submissió química s'enfronten a una retirada del passaport, a la prohibició de sortir de l'Estat espanyol i a l'obligació de comparèixer de forma periòdica als jutjats. Els altres tres joves, que únicament han declarat davant els Mossos d'Esquadra, estan obligats a comparèixer al jutjat sempre que se'ls requereixi. 

La jove va ser ingressada amb una intoxicació etílica

Segons va avançar El Periódico, la víctima va sortir de festa el dijous a la nit, però no va tornar a casa, per la qual cosa els seus pares van denunciar la desaparició. L'endemà, la jove va ser ingressada a l'Hospital Clínic de Barcelona amb una intoxicació etílica. El passat dissabte ja va rebre l'alta i va acudir a la comissaria dels Mossos per denunciar la presumpta agressió. La jove també va assegurar als agents que sabia on localitzar els presumptes culpables.

S'investiga una possible sedació a través de drogues

Un cop interposada la denúncia, els agents van enviar de nou la jove a l'hospital. Més tard, víctima i Mossos van acudir al lloc on la víctima va assegurar que podrien trobar els agressors. Segons el relat de la jove, a banda d'anul·lar les seves capacitats a través de la ingesta d'alcohol, els arrestats també l'haurien drogat, tot i que encara no s'ha comprovat clínicament.

Llibertat per tres dels sis joves

Els Mossos d'Esquadra van detenir dissabte els sis joves com a presumptes culpables de l'agressió sexual. En un principi, un dels detinguts estava acusat d'agressió sexual i la resta d'abús sexual. Ara, però, els Mossos d'Esquadra han deixat en llibertat tres dels sis joves, mentre que la resta encara romanen sota dependències policials.