Els micos, tot i semblar animals adorables, poden ser molt perillosos i, fins i tot, mortífers. A l'Índia, un dels països on més abunden aquests animals, són freqüents els accidents protagonitzats per simis, però poques vegades arriben a ser letals pels humans. Això, però, va canviar la setmana passada, quan es va tenir constància, i posteriorment es va confirmar, que una banda de micos salvatges havia assassinat un bebè de només quatre mesos llançant-lo daltabaix d'un tercer pis. L'accident ha ocorregut al poble de Dunka, situat al districte de Bareilly, a Uttar Pradesh, al nord del país, i ha commocionat la ciutadania. 

Els tràgics fets es remunten al passat dimarts, 19 de juliol. Una família, formada pels pares i el seu fill, un bebè de quatre mesos de vida, passejava tranquil·lament amb el nadó en braços pel terrat del seu pis quan, de sobte, un grup de micos va aparèixer, descendint des dels pisos superiors de l'edifici, i van atacar el matrimoni i el seu fill. El pare, que és qui duia el nen en braços, va perdre l'equilibri a causa del violent atac dels animals, i va caure a terra amb el nadó. En aquell moment, quan les coses semblaven que no podien empitjorar, van fer-ho: els micos van dirigir-se al nen i van descarregar tota la seva fúria amb ell. 

El bebè va morir a l'instant en ser llençat pels micos des d'un tercer pis 

La jove parella, de qui només ha transcendit el nom i l'edat del pare, Nirdesh Upadhyay, de 25 anys, passejava amb el seu fill de quatre mesos quan van ser atacats per micos furiosos. Els animals van arribar al terrat del matrimoni, i mentre la dona d'Upadhyay va aconseguir escapar dels atacs dels micos entre crits d'ajuda, l'home va quedar arraconat pels animals. Quan intentava dirigir-se a les escales per escapar, va caure a terra amb el bebè. És aleshores quan els micos l'agafen, i després de sacsejar-lo nombroses vegades, llancen el nen daltabaix del tercer pis, una caiguda de diversos metres. Tot va succeir molt de pressa, i abans que el pare se'n pogués adonar, els micos ja havien fet desaparèixer el bebè. 

Els familiars del matrimoni, en sentir els crits d'ajuda, van sortir per veure què succeïa, trobant-se amb l'horrible imatge del nen a terra. Malgrat que es va avisar una ambulància, els sanitaris que van presentar-se al lloc dels fets, així com els posteriors informes mèdics, confirman que la mort del nen va ser instantània. Per fer l'incident encara més tràgic, segons han pogut saber els mitjans indis, la família estava preparant-se pel "Dia del Nom", una cerimònia en la qual les famílies índies es reuneixen, al cap d'uns mesos, per posar nom als nous membres de la família. El bebè de quatre mesos ha mort, doncs, sense que els seus éssers estimats poguessin posar-li un nom. 

Les autoritats índies obren una investigació per capturar els micos assassins

Lalit Verma,  el cap de conservació de boscos del districte de Bareilly , ha confirmat l'obertura d'una investigació per esclarir les circumstàncies d'aquest horrorós succés i, sobretot, capturar la manada de micos assassins.