El Vicente és un home de 62 anys que ha estat condemnat a 10 anys de presó per provocar el suïcidi d'un adolescent de 17 anys a Vila-real (Castelló). Segons s'explica a la sentència, a la qual ha tingut accés ElCaso.cat, l'home li va enviar 119 missatges incitant-lo a suïcidar-se fins que, finalment, ho va fer. Han sortit a la llum alguns d'aquests missatges, que mostren la gravetat dels fets.

Els fets van passar fa sis anys a Vila-real, una ciutat de la Plana de Castelló. Vicente Paradís va començar a assetjar la víctima enviant-li fins a 119 missatges de WhatsApp en menys de tres hores. El menor de 17 anys li va dir en reiterades ocasions que, si continuava així, s'acabaria suïcidant.

Els 119 missatges de terror que van provocar el suïcidi del menor

Entre els múltiples whatsapps li va dir coses tals com: "Per posar-te a una pàgina d'adults, ara t'arruïnaré la vida a tu i als teus pares, i tot per culpa teva", "tinc tota la conversa a l'altre telèfon i ho penso publicar tot", "si jo et fes xantatge, què faries?", deien alguns dels missatges on es donava a entendre que el Vicente i la víctima havien fet sexe amb anterioritat. No obstant això, no ha quedat provat que s'haguessin vist mai en persona: s'havien conegut virtualment en un xat de gais d'internet.

"No saps fins on soc capaç d'arribar"

Tot i l'avís de la víctima que si seguia així se suïcidaria, ell el va continuar assetjant amb missatges molt agressius i plens d'amenaces. "Si et suïcides, els deixaràs el marró als teus pares", "no saps fins on soc capaç d'arribar", "et denunciaré i ens veurem als jutjats", deia el Vicente a l'adolescent.

El va advertir que s'estava a punt de suïcidar

La víctima li va enviar més de 53 missatges demanant-li disculpes. "Si us plau, no ho facis, faré tot el que diguis, m'arruïnaràs la vida". En 11 ocasions diferents li va dir que s'estava a punt de suïcidar. Després tres hores seguides rebent tota mena d'amenaces, insults, coaccions i xantatge emocional, el menor es va matar llençant-se al pati interior de casa seva. 

Vicente Paradís era plenament conscient que la víctima era menor

 Després d'això, Vicente Paradís li va continuar enviant tota mena de missatges, sent plenament conscient de l'angoixa que li estava provocant a la víctima i de les possibilitats que les advertències de treure's la vida fossin certes. "Era plenament conscient que era menor d'edat i que, per tant, era immadur i vulnerable", s'explica a la sentència, a la qual ha tingut accés ElCaso.cat.

Condemnat a 10 anys de presó per provocar la mort de l'adolescent de Vila-real

Tenint en compte totes aquestes circumstàncies, l'home de 62 anys ha estat condemnat a 10 anys de presó per provocar, de manera indirecta, la mort del menor. A més, haurà de pagar una indemnització de 73.000 euros i de 27.000 euros als pares de la víctima com a responsabilitat civil.