El presumpte autor dels abusos a menors en una piscina de Sant Vicenç de Castellet (Bages) ja va ser condemnat el 2016 per cometre abusos a nenes a Terrassa. Es trobava en llibertat condicional quan va arribar, sigil·losament i sense que ningú el conegués, a la localitat de Sant Vicenç. Les famílies demanen explicacions, ja que no comprenen per què ningú els va avisar que un pederasta de menors caminava solt.

Tocaments al Club Esportiu Terrassa Hockey

Segons fonts consultades per El Periódico, l'ara detingut va ser arrestat l'any 2015 pels Mossos per abusar sexualment de quatre menors d'entre 8 i 11 anys a les instal·lacions del Club Esportiu Terrassa Hockey. Per aquests fets, va ser condemnat a 14 anys de presó per l'Audiència de Barcelona.

La sentència va dictaminar que l'home es va aprofitar de la confiança que els responsables del club havien dipositat en ell, ja que havia pertangut des de sempre a la societat. Entrava als vestidors i realitzava tocaments a les menors fingint que les ajudava a dutxar-se. A més d'això, també les gravava amb el telèfon mòbil. De fet, els Mossos van trobar en el seu dispositiu més de 5.000 fotografies i 60 vídeos que ell mateix havia gravat a les instal·lacions del centre. El condemnat va admetre els fets davant de la policia catalana.

Va actuar de la mateixa forma en ambdós casos

Una de les quatre víctimes d'aquest individu també va ser atacada a la piscina, com les nenes de Sant Vicenç de Castellet. La sentència relata així l'abús: "L'acusat de forma continuada i successiva, per tal de satisfer els seus desitjos lúbrics va aprofitar, reiteradament, les ocasions que se li anaven presentant per tocar els genitals a la menor, quan aquesta tenia 9 o 10 anys, ficant la seva mà per dins del banyador quan es trobava a la piscina." Del text s'extreu que va utilitzar el mateix modus operandi per a aquest últim cas.

Abusos a Sant Vicenç de Castellet

L'home, de 55 anys, va ser detingut en el mateix municipi del Bages per abusar sexualment de cinc nenes menors, d'edats compreses entre els 7 i els 9 anys. Tanmateix, no van ser els agents dels Mossos qui van donar amb ell, sinó les mares de les víctimes. Aquestes van patrullar el poble incansablement per donar amb ell després que les nenes confessessin als seus pares els fets i s'assabentessin, el dimarts 30 d'agost, que era tenia antecedents pels mateixos fets.

Detingut i posat en llibertat

Així doncs, els Mossos van muntar un dispositiu policial de paisà per poder localitzar-lo. Això no obstant, van ser tres mares de víctimes les que van donar amb ell a última hora de la tarda. Es van dirigir a un parc pel qual l'home acostumava a passejar. Mentre una mare va baixar del cotxe per entretenir-lo, les altres dues van avisar la policia.

Encara que l'home va passar a disposició judicial el passat 1 de setembre, dijous va sortir en llibertat condicional.