Cada dia els Mossos d’Esquadra desmantellen o tenen coneixement d’una plantació de marihuana. Aquest final del mes d’agost la policia catalana de la comissaria de Reus han localitzat i intervingut 20.000 plantes amagades en dos cultius en una zona boscosa de la zona de les muntanyes de Prades, a cavall de les comarques del Baix Camp, el Priorat, l’Alt Camp i la Conca de Barberà. Arran d’informació policial, agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) de Reus van confirmar l’existència d’una possible plantació de marihuana repartida en diversos bancals ubicats en una zona boscosa de difícil accés.

Trobades 20.000 plantes de marihuana a Prades

El passat 30 d’agost van poder accedir a la zona, localitzant 5.000 plantes de marihuana així com un sistema de regadiu format per unes canonades de plàstic procedents d’unes basses d’aigua. Per tal de fer l’entrada a la finca, per seguretat, es va comptar amb la col·laboració de la Unitat Central d’Helicòpters de la policia catalana, que va desplegar un dels seus helicòpters. El 2 de setembre, en una segona fase de la mateixa investigació, els Mossos van trobar unes 15.000 plantes de fins a dos metres d’alçada i tres campaments amb diverses tendes per a la pernoctació de les persones encarregades de la seva cura i vigilància, repartits en cinc bancals. Els Mossos també van trobar restes d’aliments i begudes, motxilles, roba i diversos productes fitosanitaris per a la protecció i el creixement dels cultius.

 

 

Tot i que no serà fàcil, els Mossos de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Reus treballen ara per localitzar els responsables de la plantació i poder-los detenir. La majoria d’aquestes plantacions que estan localitzades a la zona de Prades estan controlades per diversos grups de persones de nacionalitat albanesa, que s’han fet forts en aquest punt del país i en d’altres de Catalunya, amb plantacions a l’aire lliure i també en naus. Gairebé tota la producció que fan aquestes màfies a la zona del Camp de Tarragona acaba venuda a Europa, on la marihuana DO Catalunya cada cop és més comprada.

D’associació cannàbica a narcolocal, a Vilamalla

El passat 1 de setembre, els Mossos van desmantellar a Vilamalla, a l’Alt Empordà, una associació cannàbica que es dedicava a la venda il·legal de marihuana. La investigació va començar a mig agost, quan els agents van detectar l'activitat il·lícita d'aquesta associació, definida com una associació sense ànim de lucre que fomentava "l'ús racional i responsable" del cànnabis. Després de les investigacions, els agents van comprovar que els responsables de l'associació de Vilamalla es dedicaven més al tràfic de marihuana que a la difusió de les finalitat legals i un ús controlat del cànnabis. 

De fet, els Mossos apunten que els investigats venien substàncies de forma indiscriminada a qualsevol persona que entrava a l'entitat i fins i tot s'emportaven les substàncies i les consumien a l'exterior. En l'escorcoll de l'entitat, els agents van trobar 1.500 euros en efectiu, tres quilos de marihuana i un quilo d'haixix, una bàscula i un ordinador. També hi havia una llibreta on els dos arrestats, que eren parella, anotaven les vendes que feien.