Els Mossos d'Esquadra han detingut sis homes que vivien en unes condicions infrahumanes per protegir una plantació de marihuana a prop del pantà de Susqueda (Selva). Localitzar el lloc de la plantació ha estat tota una aventura, ja que estava molt ben amagada i els agents han hagut de caminar més d'una hora per un terreny amb pendent, sense cap camí ni pista forestal. Quan han arribat al lloc dels fets han pogut comprovar que els vigilants de la plantació vivien en un campament en molt males condicions amb l'únic objectiu de protegir la droga.

L'operatiu es va fer dijous al matí després que descobrissin que hi havia una plantació de marihuana amagada per la zona de la riera de l'Om, a Susqueda. La Policia catalana va poder comprovar que era molt complicat arribar a la zona de la droga, ja que no hi havia cap mena de camí ni de pista que conduís cap allà. 

Una excursió molt intensa per trobar la plantació amagada

Els agents de Seguretat Ciutadana i de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de Santa Coloma de Farners van fer una excursió i, després d'una caminada d'una hora molt intensa, per fi van arribar a la zona del cultiu i, després de tot un dia intervenint la droga, van confiscar 685 plantes i 38 quilos de cabdells. La plantació estava molt ben amagada i tenia dues feixes estassades d'arbreda i matolls enmig del bosc i separades per la riera de l'Om. La massa forestal i el sotabosc feien, a més, de perímetre de cultiu com a mur vegetal.

Plantación marihuana Susqueda / Mossos d'Esquadra - ACN
Descobreixen una nova plantació de marihuana a Susqueda (Selva) / Mossos d'Esquadra - ACN

Sis homes que vivien en condicions molt extremes per protegir la marihuana

Al lloc dels fets, hi havia sis homes d'entre 27 i 40 anys que vivien en uns campaments molt rudimentaris i en unes condicions molt extremes. En un d'aquests campaments van trobar bombones de butà, menjar i estris de cuina que demostraven que vivien allà les 24 hores del dia amb l'únic objectiu de protegir el cultiu de marihuana.

Els detinguts són homes de nacionalitat albanesa i sense antecedents que han estat detinguts per un delicte contra la salut pública i que estan a l'espera de passar a disposició judicial. No és la primera vegada que troben una plantació de marihuana als voltants del pantà de Susqueda. De fet, en una ocasió, van desmantellar una plantació amb més de 7.800 plantes molt a prop del lloc dels fets.