Els veïns del Catllar (Tarragonès) han sabut que durant tot l’estiu que un xalet d’alt nivell estava ocupat de manera il·legal per un grup de persones d’ètnia gitana que l’havien convertit en una gran plantació d’interior de marihuana. Les investigacions dels Mossos s’han allargat mesos fins que han aconseguit l’ordre judicial per accedir-hi i desmantellar la plantació i detenir-ne els responsables.

Durant el transcurs de la investigació, els agents van observar que la casa desprenia una forta olor de marihuana i a més a més havia estat modificada estructuralment per la part de la façana per evitar la sortida de fums de manera visible. Tot i tenir totes les persianes abaixades, l’aire condicionat estava posat en marxa les 24 hores del dia. Poc s’esperaven trobar el què hi van trobar. 

 

Aquest dimarts, amb agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), van assaltar el xalet i es van trobar una gran plantació d’interior de 700 plantes en estat de recol·lecció i també, i això és important, una arma curta, una pistola de 9 mm, municionada, és a dir, llesta per obrir foc. Els Mossos la van trobar sota el coixí d’un sofà, on estava dormint un dels detinguts. Els Mossos sospiten que l’arma no estava pensada per atacar la policia sinó per defensar-se de possible narco assalts, atacs entre bandes de narcotraficants.

Els Mossos, segons ha pogut saber ElCaso.cat, també van trobar més munició de 9 mm en un pot de medicament amagat a la casa. La policia investigarà ara si la pistola localitzada al xalet del Catllar pot estar relacionada amb altres fets delictius. En l’escorcoll es va trobar també una segona arma tipus escopeta, cinc compressors d’aire condicionat, dotze ventiladors, 72 làmpades i diferents estris i material per al cultiu de marihuana. Els investigadors de la policia catalana asseguren que els arrestats són molt perillosos.

S'esperen més detinguts

Les investigacions de la policia catalana sobre aquesta plantació segueixen en marxa i els Mossos no descarten poder fer més arrestats. Està previst que aquest dijous els tres detinguts en l’operació d’aquest dimarts, dos homes i una dona, tots de nacionalitat espanyola, siguin entregats al jutge de guàrdia de Tarragona. Els tres arrestats estan acusats d’un delicte contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric, tinença il·lícita d’armes i ocupació il·legal d’immobles.