L'Audiència Provincial d'Alacant ha acordat una ridícula condemna per a un metge acusat d'haver abusat sexualment d'una pacient durant una consulta mèdica, a la qual va fer tocaments inapropiats sense consentiment i va masturbar dins la consulta, al·legant que els mals de la víctima eren resultat de què, segons ell, "no se sabia masturbar bé". El metge, que fins a l'inici del judici s'havia declarat innocent, ha admès els fets el matí d'aquest dimecres, 21 de setembre, declarant-se culpable. Tot i que en un primer moment el jutge l'ha condemnat a una pena de dos anys de presó per aquest cas d'abús sexual, finalment aquesta pena no es complirà; l'acusat ha arribat a un acord amb el tribunal que suspèn l'execució de la pena, és a dir, que no entrarà a presó, amb la condició que no delinqueixi en els pròxims tres anys

La Fiscalia demanava sis anys de presó, i l'acusació particular en demanava vuit 

Tant el Ministeri Fiscal com l'acusació particular, que és la víctima dels abusos sexuals comesos per part del metge, demanaven penes de presó per a aquest, així com una indemnització econòmica. La Fiscalia, per una banda, sol·licitava una pena de presó de sis anys, mentre que la víctima, per altra banda, en sol·licitava una de vuit anys. Tanmateix, l'acusació particular ha accedit a rebaixar la condemna fins als dos anys de presó, en haver arribat a un acord de conformitat amb l'acusat, tal com relata El Levante-EMV. L'acusat, per la seva banda, ha abonat a la víctima una indemnització de 10.000 euros, que és el doble del que demanava la Fiscalia. 

No obstant això, la pena de presó de dos anys tampoc es complirà, ja que després que l'acusat i l'acusació arribessin a l'acord, el metge acusat, que té 70 anys, ha arribat a un altre acord amb el tribunal. Segons aquest últim acord, se suspèn l'execució de la pena d'ingrés a presó amb la condició que l'acusat no delinqueixi en els tres anys vinents, que no exerceixi activitats relacionades amb la medicina durant quatre mesos i que compleixi una ordre d'allunyament de la víctima, amb qui tampoc pot comunicar-se. El jutjat, segons ha transcendit, ha argumentat que s'ha aplicat l'atenuant en fer l'acusat el pagament anticipat de la indemnització. 

L'abús sexual del metge de 70 anys a una pacient jove durant una consulta mèdica 

Els fets jutjats es remunten al mes d'agost de l'any 2020, quan la víctima va acudir al centre de salut Pinoso, ubicat al municipi del Pinós (Alacant, Comunitat Valenciana), per un cas d'emfisema subcutani. El metge, que en el moment dels fets tenia 68 anys i era el seu últim dia de feina abans de jubilar-se, va dir-li a la pacient que "no se sabia masturbar bé", i que en fer-ho malament, se li inflava el coll, creant així la problemàtica per la qual la pacient havia anat a la consulta. 

A continuació, el metge va explicar-li a la noia com havia de masturbar-se correctament, per a després explorar-li els pits sense guants. Després, va demanar a la jove que es tragués els pantalons i s'estirés; mentre estava estirada, l'home va tocar-la i masturbar-la, deixant la pacient en estat de shock, tal com explica el mitjà valencià. Per si no fos suficient, en concloure la consulta, el metge va oferir el seu número de mòbil a la jove, qui va interposar una denúncia per un delicte d'abusos sexuals tan bon punt va sortir de la consulta. Dos anys després d'aquests fets, però, la víctima ha hagut de veure com el seu agressor no ingressarà a presó