Les xarxes socials cremen de nou, aquesta vegada davant de la publicació d'una jove que va anar al metge tenint un gran dolor de ciàtica i que, en ser atesa, no sortia de la seva sorpresa. La noia, que va acudir a l'àrea d'Urgències de l'Hospital Universitari General de Villalba, a Madrid, no ha dubtat a compartir a través de Twitter una imatge de la consulta mèdica que es va trobar quan va ser cridada per ser atesa. Una publicació que s'ha viralitzat en les últimes hores amb centenars de "m'agrada", "retuits" i comentaris d'altres ciutadans que, o bé comparteixen la seva indignació, o bé exposen que es van veure en la mateixa situació en anar a l'esmentat centre hospitalari.

L'hospital va atendre la pacient a través d'una webcam

La jove va decidir anar d'urgències a l'Hospital Universitari General de Villalba, a Madrid, perquè pateix de manera reiterada dolor al nervi ciàtic. Aquesta vegada, segons relata en el seu compte de Twitter, ara privat a causa de la viralització de la seva publicació, l'esmentat dolor havia empitjorat en els últims dies, dificultant-li la mobilitat, ja que, tal com explica, no podia caminar, un dels seus peus s'adormia i prenia tres Enantyum (analgèsics) al dia.

Quan el personal sanitari va cridar-la per ser atesa, la jove va entrar en la consulta, i va ser allà on es va trobar amb la sorpresa. Cap metge no la va atendre presencialment, sinó que la visita mèdica es va realitzar a través d'una webcam. La pacient, sense sortir de la seva sorpresa, va decidir prendre una fotografia de la surrealista situació per tenir proves de què el succeït era real. Al tuit, la jove es mostra indignada, ja que, malgrat tenir un gran dolor físic, en ser la consulta a través d'una càmera web no li van fer cap exploració, ni li van realitzar o van sol·licitar proves: "Punxada i a casa", va escriure. A més, al fil de Twitter obert on va relatar la seva experiència, apunta que el mes de maig passat va demanar hora per al traumatòleg després de patir una fuetada lumbar; malgrat tenir la petició d'"urgència", la cita amb l'especialista estava datada per al mes d'octubre d'aquest any, per al qual encara falten dos mesos, cinc des que la va sol·licitar.

tuit sara batres dolor ciatica atesa webcam hospital
La pacient ha relatat la surrealista experiència en el seu compte de Twitter, ara privat a causa de la polèmica aixecada. / Foto: Xarxes socials

La pacient va finalitzar el fil de Twitter reflexionant sobre diversos aspectes respecte a l'atenció rebuda. D'una banda, es pregunta si és legal el fet de ser gravada durant una consulta mèdica sense prèvia autorització. Per un altre, empatitza i es lamenta davant de les condicions en les quals ha de treballar la major part del personal sanitari públic espanyol, especialment a la Comunitat de Madrid: "Sento a l'ànima que el personal de la sanitat pública hagi de treballar en aquestes condicions", va escriure.

sorpresa jove acudeix|va medico hospital villalba atenen webcam
La jove va fer una fotografia de la consulta mèdica que es va trobar en ser atesa. / Foto: Sara Batres