El metge del Departament d'Interior acusat d'abusos sexuals a quatre mosses d'esquadra ha estat arrestat per segona vegada. Una cinquena víctima va denunciar-ho la setmana passada i, a causa de la gravetat dels fets denunciats, l'han tornat a detenir i està a l'espera de passar a disposició judicial per segona vegada. El presumpte abusador sexual en sèrie treballava per la Generalitat des del 2017.

La detenció s'ha fet aquest dijous al matí i es preveu que en les hores vinents torni a passar a disposició judicial per decidir si el deixen en llibertat amb càrrecs o si entra a presó de manera provisional amb fiança o sense. Fa unes setmanes, va sortir a la llum el cas de tres mosses que, presumptament, havien estat víctimes d'abusos sexuals per part d'aquest metge, motiu pel qual va ser detingut.

El metge va seguir treballant tot i la primera denúncia

La primera mossa que va denunciar els fets va explicar que va patir els abusos en una exploració mèdica. Malgrat la gravetat dels fets, des del Departament d'Interior van permetre que el metge continués treballant, però amb mesures cautelars: quan visités a dones ho havia de fer acompanyat.

Va seguir abusant sexualment d'altres mosses d'esquadra

No obstant això, presumptament, va seguir cometent abusos a altres agents. El febrer del 2022, una altra mossa va denunciar al metge per uns abusos del 2019 i llavors li van obrir un segon expedient disciplinari, que va comportar la suspensió de sou i feina del presumpte agressor sexual. 

Detención Mossos d'Esquadra / Archivo
Detenen per segona vegada el metge d'Interior per la nova denúncia d'una altra víctima: en total hi ha cinc mosses d'esquadra de les quals, presumptament, ha abusat sexualment / Arxiu

El 20 de maig, una tercera víctima va explicar que també havia abusat sexualment d'ella fa tres anys, però que en aquell moment, no ho havia denunciat. El maig va decidir denunciar-ho tot i, arran d'aquesta tercera víctima, el van detenir, però després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs.

Dues noves víctimes el van denunciar la setmana passada: en total són cinc

La setmana passada, dues víctimes més van denunciar al metge de nou.  La quarta denúncia va arribar a la bústia sobre assetjament del departament fa dues setmanes i després l’agent va presentar denúncia formal. Els fets que relata són també de finals del 2019. La cinquena va arribar a través d’un sindicat.

La mossa estava hospitalitzada i finalment va presentar la denúncia a finals de la setmana passada. Per la gravetat dels fets relatats, els agents dels Mossos d'Esquadra han tornat a detenir el metge. La investigació continua oberta i no descarten que hi hagi més víctimes.