Aquest dijous han declarat davant el jutge els metges forenses que van fer l'autòpsia a la tieta política de Luis Lorenzo. També ho han fet els doctors que van atendre la víctima, que, presumptament, va morir assassinada a mans de la parella d'actors. Aquests testimonis seran clau per saber si es confirma la hipòtesi de la Guàrdia Civil: estan convençuts que la van matar per quedar-se amb els diners de la seva herència.

Antonio Alonso és el director de l'Institut Nacional de Toxicologia i ha explicat amb tota mena de detalls l'anàlisi forense. Ha remarcat que hi ha la possibilitat que la María Isabel, de 85 anys, no fos enverinada i que la presència de metalls pesants que van trobar al seu cos fossin per un procés natural post mòrtem, una hipòtesi molt poc probable, però no impossible, i més tenint en compte les enormes quantitats de cadmi i manganès que van trobar els metges: tenia 200 vegades més cadmi del normal i 20 vegades més manganès del que és habitual, uns fets que fan saltar totes les alarmes.

La hipòtesi continua sent la mateixa: la víctima va morir enverinada

Tot i la hipotètica situació que planteja Antonio Alonso, la hipòtesi principal continua sent la mateixa: la víctima va morir enverinada. Aquesta hipòtesi encara agafa més força si es té en compte que van trobar grans quantitats d'aquest verí a casa de la parella d'actors, uns fets molt complicats de justificar.

També han declarat dos neuròlegs de l'hospital Ramón y Cajal que van atendre la víctima. Tots dos han coincidit en el mateix: tenia demència i li van receptar els medicaments adequats. No obstant això, les seves declaracions contradiuen els resultats de l'autòpsia: l'informe forense explica que li van trobar la barreja de quatre medicaments que estan contraindicats entre ells.

Luis Lorenzo y Arancha / Europa Press
Luis Lorenzo i Arancha Palomino / Europa Press

Luis Lorenzo i Arantxa Palomino la van matar per quedar-se amb els diners de l'herència

A tot això se li ha de sumar l'obsessió que tenia la parella d'actors per accedir als diners que tenia la víctima al banc. Luis Lorenzo fins i tot es va fer passar per advocat per aconseguir que una treballadora del banc li donés accés, però no ho va aconseguir. Els agents estan convençuts que la van matar per quedar-se amb els diners de l'herència.

L'endemà de la mort de la María Isabel, Arantxa Palomino i l'actor de La que se avecina es van fer una transferència de més d'11.000 euros del compte corrent de la víctima, uns fets que fan saltar totes les alarmes. No obstant això, caldrà esperar que se celebri el judici per veure si, finalment, acaben condemnats per l'assassinat de la seva tieta política.