Els pares de la nena de 10 anys que es van intentar suïcidar a Saragossa després de començar les classes tenen proves que acrediten que hi va haver negligència per part del centre escolar per restar-li importància als fets que patia la menor. Segons els familiars, la mateixa tutora de l'escola Agustín Gericó li va dedicar unes dures paraules quan la nena va tenir el valor d'alertar-la sobre l'assetjament escolar que estava patint: "Li va dir a la Saray, literalment, això no és bullying ni és bulan".

La tutora de la menor no li va donar importància

Segons unes declaracions dels pares de la víctima en El Periódico de Aragón, la professora no va fer cas als múltiples missatges d'alerta que la seva alumna assegurava que estar aguantat per part dels seus companys de classe. Després de l'ocorregut, els familiars estan preparant una denúncia formal per interposar-la com més aviat millor. Per la seva part, la directora del centre s'ha negat a fer qualsevol mena de declaració.

L'escola no va activar el protocol necessari ni va parlar amb els pares

A més de les terribles paraules que la tutora —que suposadament era l'encarregada de poder evitar aquesta tragèdia— va pronunciar a la nena, també va mostrar una actitud molt defensiva: "Aquí el bullying no s'ha vist ni es veurà, almenys en la meva classe ni en cap de Primària. De Secundària tampoc perquè el portem molt treballat els professors", una cosa que ha quedat en evidència.

Altres fonts pròximes a la investigació van assegurar que "existeixen múltiples proves de com es va intentar minimitzar el problema que s'estava produint i que ella va decidir posar en coneixement de la seva tutora, àudios i missatges al mòbil". Per a la investigació que s'està duent a terme, la Policia Nacional es va quedar els telèfons per saber si la nena no només patia assetjament escolar dins de l'escola, sinó també a través de canals habituals de comunicació fora de l'aula, la qual cosa s'anomena ciberassetjament.

L'actuació de la tutora serà investigada per negligència per diverses qüestions. En primer lloc, el centre escolar no va activar en cap moment el protocol necessari per a casos de bullying malgrat que la nena de 10 anys va alertar la seva professora. A més, els pares de Saray lamenten que "mai no van ser rebuts per la directora del centre", una cosa imprescindible en aquest tipus de situacions. Les proves que diuen tenir els familiars de la nena seran part fonamental de la denúncia.

La nena continua recuperant-se de la terrible caiguda

Saray és viva malgrat la caiguda de més de deu metres des d'un quart pis. A causa de la caiguda, es va trencar el maluc i es va provocar una fissura al turmell esquerre. Ella continua recuperant-se a l'hospital mentre els seus pares elaboren la denúncia que ben aviat s'interposarà en la Direcció Superior de Policia.

Intent de suïcidi a Saragossa

Els fets van tenir lloc el passat 9 de setembre quan Saray, de 10 anys, es va precipitar d'un quart pis a Saragossa. Les classes amb prou feines havien començat i Saray tornava del segon dia d'escola. Des d'aleshores continua ingressada a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Miguel Servet de la capital aragonesa.