"Hola, soc Aitor. Tinc autisme i síndrome de Tourette i avui us ajudaré que estigueu tots millor a l'escola". Així comença el missatge d'aquest nen d'11 anys de Sant Joan Despí (Baix Llobregat), que també, com molts altres nens, va ser víctima d'assetjament escolar. "Això va pels nens que pateixen bullying a l'escola. Jo us recomano a tots dir-ho als vostres pares, perquè jo no ho deia mai quan m'ho feien i una vegada li vaig dir a la meva mare i em va ajudar. Així que feu el mateix i mai no deixeu de viure", diu amb gran enteresa.

A Aitor li costa parlar, per la qual cosa aquest missatge és tot un desafiament que ha aconseguit. Pateix autisme i síndrome de Tourette. Sortia del seu primer dia d'escola quan va decidir enviar aquest encoratjador missatge a tots els nens que, com ell, han patit o pateixen bullying. L'últim cas en saber-se, el de la nena de 10 anys de Saragossa, ingressada a l'Hospital Miguel Servet després de tirar-se pel balcó després d'arribar de l'escola.

Aitor tenia només 5 anys quan va començar el malson

La història d'Aitor va començar a poc a poc i l'horror va anar creixent fins que el menor va reconèixer davant dels seus pares que es va intentar suïcidar tirant-se pel balcó, però que no ho va fer per no enfadar la seva mare. El nen només tenia 5 anys i la seva mare, Sonia, va detectar que alguna cosa no anava bé. Va reconèixer que alguna cosa passava quan un dia normal l'Aitor es va resistir a entrar a l'escola. "Es va girar i em va deixar anar: mama, t'estimo", recorda ella.

La mare va decidir emportar-se'l a prendre un ColaCao perquè es tranquil·litzés. El nen, en un acte de desesperació, va acabar esclafint a plorar i confessant que patia assetjament escolar. "He arribat a recollir el meu fill amb el cap obert i ningú no havia vist res; que són coses de nens, que soc una histèrica, una mare boja, agressiva," són algunes de les declaracions que ha fet Sonia a ElMundo. L'únic que va aconseguir després de tant lluitar contra aquesta xacra que atia molts nens va ser que posessin l'Aitor en una classe d'artteràpia, però res més.

 

El nen es va canviar de centre per la situació insostenible

Aitor va començar a anar al psicòleg, li van diagnosticar Trastorn de Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat i depressió. Després d'aquest diagnòstic, el neuròleg va afegir dos nous termes al seu diccionari: Tourette i autisme. Amb els informes mèdics a la mà, Sonia va aconseguir un canvi de centre just abans del confinament, però la mascareta, el tancament i les restriccions van disparar encara més els seus tics. Fins i tot el metge, davant d'aquest assetjament escolar, va arribar a aconsellar a Sonia que traslladés el seu fill a una escola d'educació especial perquè "farà el que li diguin sempre que no el rebutgin. Si li diuen 'tira't' es tirarà".

Ara, després de molt temps i després de deixar enrere el bullying, Aitor ha decidit publicar un discurs que s'ha convertit en un al·legat viral."Jo li diria als nens que estan passant per bullying o per qualsevol problema com jo que avisin els seus pares, professors, a qui estimeu, però que siguin de confiança. Jo he aconseguit canviar d'escola i fer molts amics nous", conclou el vídeo.